La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ni metges ni bombers ni futboliste­s: ara els joves volen ser ‘influencer­s’

-

Quina és la professió desitjada dels joves? No, no és ser metge, policia, periodista, bomber o futbolista. El món digital ha desplaçat tot això, i ara el que volen és ser influencer­s, és a dir, creadors de continguts a internet. Així ho indiquen un terç dels joves d’entre 15 i 29 anys, segons la investigac­ió Consumir, crear, jugar. Panoràmica del lleure digital de la joventut, elaborada pel Centre Reina Sofia sobre Adolescènc­ia i Joventut de la Fundació FAD Joventut, a través d’una enquesta en línia a 1.200 joves.

I segons les hores que passen amb la mirada posada en un dispositiu, és ben cert que s’esforcen a aconseguir aquest objectiu: inverteixe­n 6,95 hores de mitjana en activitats de lleure vinculades amb les tecnologie­s digitals. Gairebé el mateix temps que destinen a dormir!

Escoltar podcasts; mirar sèries i pel·lícules a demanda; jugar a videojocs en línia en grup; mirar vídeos d’influencer­s; escoltar música en streaming, entre d’altres. Cada vegada són més les activitats de lleure digital que fan els joves espanyols, cosa que consolida la idea que viuen immersos en un ecosistema tecnològic múltiple i diversific­at que els ofereix opcions diverses i molt variades, segons indica aquest treball. En aquest ecosistema, els influencer­s han esdevingut veritables estrelles a què cada vegada més joves es volen semblar. Així, tenen la idea de dedicar-se a la creació de continguts com una sortida laboral. Un de cada tres joves espanyols de 15 a 29 anys afirma que li agradaria dedicar-s’hi, i un de cada deu declara que a hores d’ara intenta aconseguir-ho.

I ho poden fer perquè disposen dels mitjans necessaris. De

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain