La Vanguardia (Català-1ª edició)

Salou impulsa tres aparcament­s dissuasius amb els Next Generation

-

Salou, un dels municipis amb més pernoctaci­ons turístique­s de tota la costa espanyola (7,7 milions el 2019, abans de la pandèmia), invertirà una part dels sis milions d’euros dels fons Next Generation a promoure tres zones d’aparcament­s “dissuasius i intel·ligents”. L’objectiu, aconseguir que els visitants que arriben amb cotxe a la localitat no saturin de trànsit el concorregu­t centre urbà, sobretot a l’estiu.

Per intentar aconseguir-ho, invertirà 600.000 euros en tres zones estratègiq­ues d’estacionam­ent “per descongest­ionar el nucli urbà en el punt àlgid de la temporada turística”. El pla vol reduir també la contaminac­ió del trànsit.

Els fons europeus per a la recuperaci­ó dels danys econòmics i socials provocats per la pandèmia premien en el cas de Salou (sis milions d’euros) la millora de la sostenibil­itat del negoci turístic. Pere Granados, l’alcalde, va anunciar dimecres al ple que l’arribada dels Next Generation “és imminent”.

Aquest estiu es preveu posar ja en marxa zones d’estacionam­ent dissuasiu “provisiona­l”, perquè ja hi puguin aparcar els turistes, mentre s’executen les obres dels aparcament­s definitius.

El pla de sostenibil­itat turística en destinació impulsat per Salou amb el suport dels sis milions dels fons comunitari­s també inclou actuacions per aconseguir la desitjada desestacio­nalització. La digitalitz­ació, amb l’objectiu de convertir Salou en una destinació turística intel·ligent, és una altra de les actuacions previstes. Es vol aprofitar el big data per millorar la mobilitat i generar nous reclams turístics.

S’invertiran 1,1 milions en la remodelaci­ó de parcs i places. S’actuarà sobre onze espais urbans per millorar-ne la urbanitzac­ió i l’equipament urbà i per “renaturali­tzar-los” amb vegetació i arbredes autòctones. S’invertiran també 700.000 euros en la creació de dotze quilòmetre­s de carril bici. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain