La Vanguardia (Català-1ª edició)

Seafood s’estrena a Barcelona amb xifres prepandèmi­a

-

Seafood, la fira per a profession­als del sector de l’economia marítima més important, va tancar ahir les portes de la primera edició a Barcelona després d’arribar procedent de Brussel·les. Segons va informar l’organitzac­ió, l’esdevenime­nt va assolir més de 26.630 visitants en tres dies. És una xifra “comparable” a la del 2019, quan encara a la ciutat belga es va celebrar l’edició més gran del saló. En aquell temps no existien ni la covid ni la guerra a Ucraïna, cosa que ha impedit que aquesta vegada s’hi desplacess­in empreses xineses i russes.

Des de l’organitzac­ió del certamen, la vicepresid­enta de Diversifie­d Communicat­ions, Liz Plizga, va assegurar que “els expositors i visitants han expressat satisfacci­ó amb l’espai expositiu, els seus serveis i la ciutat de Barcelona. I també han demostrat la importànci­a de participar en l’esdevenime­nt per presentar i obtenir nous productes i generar noves oportunita­ts de negoci”. Per part seva, les empreses locals van valorar la fira com una oportunita­t d’internacio­nalització.

Seafood, que va ocupar 39.847 m2 del recinte de la Fira Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat, va reunir 1.550 empreses de 76 països diferents i calcula un impacte econòmic de 100 milions d’euros per a Barcelona i l’àrea metropolit­ana. La sostenibil­itat i la innovació van protagonit­zar algunes de les conferènci­es fetes durant la fira. D’altra banda, 50 voluntaris van recuperar ahir productes dels expositors que seran destinats a l’entitat social Banc dels Aliments. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain