La Vanguardia (Català-1ª edició)

La plantilla es reuneix per a una barbacoa a la Masia

-

La plantilla del Barcelona ■ es va reunir ahir per dinar als jardins de la Masia de la ciutat esportiva. La trobada va ser promoguda per Xavi Hernández i el seu cos tècnic, que també hi van assistir, amb la idea que els futboliste­s fessin pinya i mostressin unitat de cara al final de temporada. També hi van fer acte de presència per saludar el president, Joan Laporta, i el vicepresid­ent esportiu, Rafael Yuste. El Barça es juga la presència a la pròxima Champions League en els cinc partits que queden, començant pel matx de demà passat contra el Mallorca altre cop al Camp Nou, on els blaugrana han perdut els tres últims partits com a locals. Desl’atribueix a l’arribada de Ferran Torres, Aubameyang i Adama, mentre que ell va perdre d’un dia per l’altre Messi i Griezmann. “Segurament ha millorat en unes coses perquè han fitxat tres davanters. Però no és bo comparar. Quan jo vaig marxar el Barça estava a 8 punts i ara està a 15, gairebé el doble”, va recordar, però sense assenyalar el seu substitut. “No és culpa de Xavi. És la situació del club. Per algun motiu es perden partits a casa. Aquesta és la realitat del Barça. Cal acceptarho. Es necessita temps per tornar. Cal pensar a llarg termini i fer confiança a Xavi”, va demanar. “És una llegenda, un gran entrenador i una persona de casa. És poc culpable d’aquesta situació del club”, va defensar.

En aquesta direcció, va llançar un missatge per a Joan Laporta. “L’únic que jo demano és que donin suport a Xavi. Jo no he tingut el suport màxim del president. Espero que hagi après d’això i en donin a Xavi”, va reclamar.

Han passat mesos, però Koeman no oblida el període de reflexió que es va prendre Laporta a l’estiu per veure si el mantenia en el càrrec. “Els entrenador­s sabem el risc que si no funciona et poden fer fora. Però no em va agradar que el president deixés dubtes a l’exterior del meu futur. A l’interior es pot discutir i cal parlar clarament, però cap a fora s’ha de defensar el teu entrenador”.

El neerlandès tampoc no es dona per al·ludit per les declaracio­ns de l’actual inquilí de la banqueta, que criticava que alguns prés tocarà el Betis, el Celta, el Getafe i el Vila-real. Al voltant de diverses taules, els jugadors del Barcelona van menjar carn a la graella, amanides i pasta. El Barça vol ser segon a la Lliga, posició que ara ocupa empatat a punts amb el Sevilla, tercer, per classifica­r-se també per a la Supercopa d’Espanya. jugadors no entenien conceptes bàsics i l’equip s’havia allunyat de l’estil. “No es pot culpar un entrenador perquè el Barça hagi perdut l’ADN. Amb mi vam guanyar la Copa fent un gran futbol. Tot depèn dels jugadors que tens, i el Barça no pot fitxar els millors del món. Aquesta és la gran diferència. El City o el Liverpool, tots hem vist els seus partits, són ara molts millors”, va resumir.

A més, va destacar la seva etapa. “No em sento un entrenador que hagi fracassat, ni de bon tros. Vam fallar contra el Granada i no vam poder guanyar la Lliga. Però si guanyes un títol, no fracasses pas”.

Koeman no va voler entrar en un intercanvi de declaracio­ns. No era el moment, ja que presentava la segona edició de la Koeman Cup, torneig benèfic de golf que es jugarà entre el 7 i 8 de juliol al Club de Golf Barcelona, de Sant Esteve Sesrovires, i els beneficis del qual aquest any aniran per a la Cruyff Foundation. “És un any especial perquè en Johan n’hauria fet 75 i la Fundació celebra el seu 25è aniversari”, va recordar. “Ja he dit alguna cosa més del que volia. Soc holandès i dic el que penso, no ho puc evitar”, va esgrimir quan li volien estirar la llengua. Esperarà a ser selecciona­dor neerlandès per tornar a trepitjar el Camp Nou i veure Frenkie de Jong, de qui espera que continuï vestint de blaugrana. ■

Quan jo vaig deixar el Barça estava a vuit punts i ara està a 15, gairebé el doble”

L’únic que demano és suport a Xavi; jo no en vaig tenir, tant de bo Laporta n’hagi après”

L’ADN? Amb mi vam guanyar la Copa del Rei fent un gran futbol” Ronald Koeman

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain