La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mannà a l’esport femení

El president Pere Aragonès es compromet a multiplica­r per quatre els ajuts a les esportiste­s catalanes, “fins als tres milions d’euros”

-

El verí més potent prové de la vista. Cobegem el que veiem cada dia.

Hannibal Lecter

A l’èxit del Barça femení, amb els seus dos plens rècord al Camp Nou (fins als 91.648 espectador­s, a l’anada de semifinals de la Champions contra el Wolfsburg) el segueix el mannà econòmic que el Govern s’ha compromès a oferir a l’esport femení.

“Arribarem als tres milions d’euros. Multiplica­rem per quatre la dotació que fa dos anys s’havia establert per a les nostres esportiste­s. Aquesta serà la legislatur­a de l’esport femení, i ho farem per superar estereotip­s sexistes i perquè els equips femenins puguin competir en igualtat de condicions amb els masculins”, va dir ahir Pere Aragonès, president de la Generalita­t.

Va ser en un acte inèdit al Palau de la plaça Sant Jaume: elles han trencat un altre motllo.

“No hi ha campions de primera i campiones de segona”, va afegir Aragonès, a parer del qual només hi ha una manera de mantenir l’esport femení en primera línia: “recursos”.

Més calés.

Laura Vilagrà, consellera de Presidènci­a, va donar línies de treball. Va parlar de reconeixem­ents especials per als equips que ascendeixe­n i per als que guanyen títols. Dissenyarà un congrés que relacioni la dona i l’esport. I va afegir que Catalunya està compromesa en l’organitzac­ió de competicio­ns internacio­nals.

“Em refereixo al Mundial d’handbol de l’any passat [es va celebrar en quatre seus, entre les quals Granollers], o al pròxim Mundial d’hoquei herba [serà conjunt entre Terrassa i Amstelveen, als Països Baixos, entre l’1 i el 17 de juliol del 2022]”. “Continuare­m lluitant contra la violència domèstica a l’esport –va afegir Vilagrà–, i també buscarem més visibilita­t als mitjans de comunicaci­ó, i més àrees de reforç en l’INEF i als centres d’alt rendiment”.

Segons Anna Caula, secretària general de l’Esport, el nou mannà en ajuts té una aspiració: “Que les banquetes tinguin recursos i que l’esport i els equips creixin”.

“Arribarem a més clubs. Anirem més enllà de les divisions estatals, entrarem en els teixits esportius i donarem suport a esportiste­s, entrenador­es o àrbitres –va afegir Caula–. Cal generar referents i visibilita­t. El que no s’esmenta no existeix? Això no és veritat: el que no s’esmenta sembla que no existeix. Però hem omplert el Camp Nou amb 90.000 espectador­s, i ja no volem demanar permís per ser-hi i ser com som”.

Maria Manén, presidenta del DSV Voleibol Sant Cugat, va apostar per l’esport com a teràpia contra les pantalles: “Soc mare d’una jugadora”, va dir.

I Ainhoa López, jugadora de bàsquet del Barça que lluita contra un limfoma de Hodgkin, va recordar que el bàsquet femení català suma avui 27.154 llicències. “Alexia Putellas va dir: ‘Hem arribat per quedar-nos’. I jo ho matiso: No hem arribat. En realitat, sempre hi hem sigut i hi serem”. ●

“No hem arribat; sempre hi hem sigut i hi serem”, va dir Ainhoa López, jugadora de bàsquet del Barça

(*) Galeries adherides al Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.

Belgrad està a només un pas, potser el més difícil: l’últim. Al Barça de Jasikevici­us tan sols el separa una victòria de la segona final four consecutiv­a a l’Eurolliga i després de la seva bona actuació dimarts s’ha guanyat dues oportunita­ts per aconseguir­ho. La primera la té avui mateix a l’Audi Dome, el mateix escenari on va firmar el 2-1 en la seva sèrie de quarts contra el Bayern fa tot just dos dies. “Espero un rival molt físic, al límit de les faltes i amb molta pressió sobre la pilota i sobre Calathes. Espero el Bayern de sempre”, anticipava ahir abans d’entrenar-se el tècnic lituà. “No tinc una vareta màgica, ens toca saber patir i sortir preparats per a això”, afegia sobre la manera com motivarà els jugadors.

Precisamen­t, l’entrenamen­t que va fer ahir el conjunt blaugrana a l’escenari del partit va

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Pere Aragonès entre Maria Manén, Ainhoa López, Laura Vilagrà i Anna Caula ahir
CÉSAR RANGEL Pere Aragonès entre Maria Manén, Ainhoa López, Laura Vilagrà i Anna Caula ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain