La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’alça de preus del cru dispara el benefici de Repsol

-

Bufen vents de cua per a Repsol. L’energètica espanyola va tancar el primer trimestre del 2022 amb un benefici de 1.392 milions d’euros, cosa que suposa un creixement d’un 114,8% davant els 648 que van guanyar el mateix període de l’any anterior.

Davant un primer trimestre del 2021 afectat encara per les restriccio­ns de la pandèmia i amb el barril de cru a 61 dòlars, el primer trimestre del 2022 la guerra d’Ucraïna ha disparat el preu del gas i del petroli amb el barril a 102,2 dòlars, fet que ha propiciat que el negoci d’explotació i producció de la companyia presidida per Antoni Brufau hagi obtingut 731 milions d’euros, davant els 327 de l’any anterior. En total aquesta divisió ha aportat un 69% del resultat net ajustat, que per al conjunt de la companyia va assolir els 1.056 milions d’euros, un 124% més.

Al mercat espanyol, aquesta escalada de preus dels carburants va alimentar el conflicte amb el sector del transport per carretera, que va arribar a gairebé paralitzar la distribuci­ó al país, i en què Repsol es va avançar al Govern central i a la resta de competidor­s a l’hora d’implantar descomptes en el preu de tots els seus combustibl­es “per alleujar l’esforç econòmic dels clients”, segons va recalcar la companyia en la nota emesa ahir al mercat. També hi va informar que el resultat del conjunt de les estacions de servei que la companyia té al país amb prou feines va representa­r un 5% del total del resultat net ajustat.

Aquestes magnituds van superar totes les expectativ­es del mercat i ahir les accions de la petroliera espanyola van tancar amb la lideració de les pujades de l’Ibex 35 amb una revaloritz­ació d’un 5,58%.

De fet, el conseller delegat de la companyia, Josu Jon Imaz, va posar el focus durant la seva conferènci­a amb analistes en l’atractiu de l’acció. Imaz va avançar ahir que

La companyia proposarà a la junta d’accioniste­s una millora del dividend d’un 5%, fins als 0,63 euros per acció

Repsol avança el 2022 un programa de recompra de 50 milions d’accions que se sumeixi la recompra de 75 milions, que s’executarà després de la junta d’accioniste­s de la companyia del 6 de maig. A més d’aquesta reducció del capital social (per revaloritz­ar l’acció), Imaz també va explicar que el consell d’administra­ció ha proposat a la junta d’accioniste­s una millora del dividend en efectiu d’un 5%, fins als 0,63 euros per acció. ●

 ?? H.BILBAO / EP ?? Antoni Brufau, president de Repsol
H.BILBAO / EP Antoni Brufau, president de Repsol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain