La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Sabadell preveu un impacte de la crisi d’Ucraïna molt inferior al de la covid

L’entitat triplica beneficis i guanya 213 milions d’euros

-

Banc Sabadell confia que la inestabili­tat econòmica derivada de la crisi d’Ucraïna tingui un impacte molt inferior al de la pandèmia. Ho va dir el conseller delegat del banc, César González-Bueno, en la presentaci­ó dels resultats del primer trimestre, que mostren uns beneficis de 213 milions d’euros, gairebé tres vegades més que els 73 milions que va aconseguir en el mateix període del 2021. La millora dels resultats s’explica pels costos inferiors i la millora del negoci. El marge d’interessos va augmentar interanual­ment un 3%, fins als 858 milions.

En una roda de premsa des de Sant Cugat del Vallès i retransmes­a telemàtica­ment, el banquer, que ja fa un any que és al càrrec, va detallar que els costos es van aconseguir ajustar gràcies a l’acabament del pla d’eficiència. Aquest pla incloïa un ajustament de personal. La plantilla actual és de 18.985 persones, gairebé 2.500 menys. El banquer va precisar que dels 149 milions de millora dels beneficis només 16 correspone­n al pla de retallada de personal.

Els resultats –malgrat millorar els dels últims dos anys– continuen per sota del voltant dels 250 milions que guanyava el banc el primer trimestre de l’any 2019, (i també al del 2018), just abans de la pandèmia. González-Bueno va declinar donar una previsió de beneficis o quan es recuperari­a el nivell previ a la covid. No obstant això, si s’agafa com a referència l’estimació de rendibilit­at, el benefici esperat per a aquest any superaria els 600 milions. D’altra banda, el conseller delegat va deixar la porta oberta a augmentar el dividend, atesa la millora dels resultats.

Segons l’opinió del primer executiu del banc, els resultats avalen la decisió que es va prendre de continuar independen­ts amb el trencament de les negociacio­ns de fusió amb el BBVA.

Leopoldo Alvear, director financer del Sabadell, va destacar que la morositat es manté en uns “nivells estables” en un 3,66%. Tot i així, el conseller delegat va insistir que els efectes de la nova situació oberta amb la guerra d’Ucraïna són “impactes molt inferiors als de la covid i, sobretot, dels que s’anticipave­n en primer lloc per la covid”. Alvear va afegir que el banc disposa de les provisions que es van fer per a la covid (620 milions) i que amb prou feines s’han fet servir.

Sobre l’advertènci­a del Banc d’Espanya d’efectes negatius d’una possible pujada de tipus, que Alvear aposta perquè sigui a l’estiu, va assegurar que la situació actual del mercat hipotecari és molt millor que la del 2008. ●

González-Bueno creu que els resultats avalen l’estratègia d’anar sols després de trencar amb el BBVA

 ?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ?? El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno
ENRIC FONTCUBERT­A / EFE El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain