La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Cercle demana al PSOE i al PP un pacte d’Estat

La institució reclama unitat per a les grans reformes

-

El Cercle d’Economia ha demanat als grans partits i als agents socials que deixin de banda les seves diferèncie­s i treballin junts per abordar l’hora crítica que viuen Espanya i Europa. A la nota d’opinió prèvia a la celebració de la XXXVII Reunió del Cercle d’Economia, que se celebrarà la setmana que ve, l’entitat va reclamar ahir “unitat a les institucio­ns, partits i agents socials que organitzen el conjunt de la societat civil del nostre país”.

El Cercle considera que “és indispensa­ble salvaguard­ar la pau social de la nostra societat mitjançant la generalitz­ació d’una sèrie de pactes d’Estat que afectin l’energia, les rendes, la política fiscal i laboral i l’Estat de benestar, així com la seguretat i la defensa”. Javier Faus, president del Cercle, va recordar ahir en roda de premsa que “els últims 20 anys s’ha frenat el ritme reformista a Espanya i ha estat més difícil arribar a grans pactes; cal reactivar-lo, i el PSOE i el PP han de posar-se d’acord en les qüestions fonamental­s”.

Com explica la nota d’opinió, és molt el que està en joc, i ara “és indispensa­ble salvaguard­ar la pau social de la nostra societat mitjançant la generalitz­ació d’una sèrie de pactes d’Estat que afectin l’energia, les rendes, la política fiscal i laboral i l’Estat de benestar, així com la seguretat i la defensa”. Faus va qualificar el moment actual com d’excepciona­litat.

En la seva anàlisi de la realitat present, el think tank assenyala que “la societat espanyola està greument tensada per corrents de malestar i crispació que expliquen l’avenç dels populismes i la polaritzac­ió política”. L’al·lusió a Vox, que no s’ha convidat a les jornades, sembla molt evident. A les portes d’un nou cicle polític, el Cercle es posiciona clarament a favor de la centralita­t.

D’altra banda, Faus va confirmar ahir que les eleccions per elegir la nova junta de l’entitat se celebraran el 12 de juliol, exactament dos mesos després de la convocatòr­ia, com va avançar La Vanguardia la setmana passada. El president va dir que tant ell com la seva junta tutelaran el procés fins al 12 de juny, quan es constituir­à la mesa electoral, segons està previst als estatuts del Cercle d’Economia. “La democràcia no fa mai por, i espero que la institució continuï unida”, va dir ahir Faus pel que fa a aquest procés electoral inèdit a l’entitat, que, si es compleix el guió, comptarà amb les candidatur­es de Jaume Guardiola i Rosa Cañadas. ●

Faus confirma que les eleccions per elegir la nova junta del Cercle se celebraran el 12 de juliol

 ?? MANÉ ESPIOS / SPÉOR ?? Intervenci­ó de Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, a les jornades del Cercle del 2021
MANÉ ESPIOS / SPÉOR Intervenci­ó de Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, a les jornades del Cercle del 2021

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain