La Vanguardia (Català-1ª edició)

Belarra exigeix dimissions per l’espionatge del cas Pegasus

La ministra de Drets Socials reclama reactivar l’acció del Govern central

-

Depurar responsabi­litats polítiques sobre el cas Pegasus, restablir la confiança entre els socis i amb els aliats i rearmar l’acció de Govern espanyol són les receptes de la ministra de Drets Socials i secretària general de Podem, Ione Belarra, per treure l’Executiu de la cruïlla en què està amb la renovació del PP, l’auge de l’extrema dreta i l’escàndol d’espionatge que compromet els ministeris de Defensa i Interior.

No la va esmentar, però Belarra apunta a la ministra Margarita Robles quan parla del mòbil polític com a causa de l’espionatge. “Ningú no pot, ni deu, justificar l’espionatge per motius polítics, i tal com avancen els dies, ja és una qüestió d’higiene democràtic­a bàsica que s’assumeixin les responsabi­litats polítiques necessàrie­s”, va dir ahir davant el consell ciutadà estatal de Podem.

Belarra creu que aquest compromís en què està el Govern espanyol davant els presumptes excessos il·legals de l’acció de seguretat de l’Estat es deu a la falta de diligència en l’“aprofundim­ent democràtic”, que “està passant factura al nostre país”. En aquest sentit, “el nostre país ha de desfer-se amb urgència d’aquesta herèn

La secretària general de Podem demana “una candidatur­a àmplia, forta i unida” a Andalusia

“No haver avançat en l’aprofundim­ent democràtic ens està passant factura”, afirma la ministra

cia antidemocr­àtica. Només així, a més, podrem restablir la confiança dels nostres socis en el Govern espanyol” perquè “cuidar la majoria de la investidur­a és cuidar la garantia de l’orientació progressis­ta del nostre bloc democràtic”.

Això implica, al seu parer, accelerar la derogació de la llei mordassa i del vot sol·licitat, així com intensific­ar els mecanismes de lluita contra la corrupció i el frau fiscal.

La secretària general de Podem també va parlar davant el màxim òrgan del partit entre assemblees de les eleccions andaluses, en què “fa falta una candidatur­a àmplia, forta i unida”, va dir, que faci front al que va denominar “liberal-comissioni­sme” del PP –“quan en els seus mítings diuen emprenedor­ia en realitat volen dir endolls; i quan diuen competènci­a volen dir contactes”–, en una regió en què és molt probable que es doni una eventual coalició del bipartidis­me després de les eleccions. “Si hi ha un lloc on la gent pot imaginar-se una gran coalició entre el Partit Popular i el PSOE és a Andalusia, si hi ha un lloc on els seus projectes són més indistingi­bles és a Andalusia”.

La ministra també va felicitar la vicepresid­enta tercera, Teresa Ribera, per “la seva negociació juntament amb Portugal amb la Comissió Europea” i va afegir que Unides Podem “estem treballant perquè tot el cost de la mesura se sufragui amb una dura retallada addicional als ingressos multimilio­naris i vergonyoso­s de les empreses energètiqu­es”. ●

 ?? O RLOS LUJÁN / EP ?? La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, va presentar un acte ahir a Madrid
O RLOS LUJÁN / EP La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, va presentar un acte ahir a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain