La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Fiscalia demana absoldre Errejón per una presumpta agressió

-

Durant les gairebé quatre hores que va durar ahir la vista oral del judici a què s’enfrontava el diputat de Més País Íñigo Errejón per un presumpte delicte lleu de lesions la paraula que més es va repetir va ser “puntada de peu”. El denunciant va escenifica­r a la sala la presumpta “puntada de peu frontal” que li va clavar el polític, a diferència de la “puntada de peu lateral amb mig gir” que va teatralitz­ar l’amic de la suposada víctima. En l’interrogat­ori es va tractar d’esbrinar si va ser una “puntada de peu amb violència” o “una puntada de peu amb menyspreu”. I finalment, va tornar a aparèixer la paraula recurrent –en boca de la fiscal– per demanar l’absolució del que va ser un dels fundadors de Podem perquè “en cap moment no s’ha pogut acreditar que aquesta puntada de peu” es produís.

Poc abans de les 10 del matí Errejón va arribar als jutjats de plaça de Castilla “amb ganes” de demostrar –va dir davant els periodiste­s congregats– que la denúncia imposada “per un senyor d’extrema dreta” era falsa. En aquesta denúncia es recollia que el 2 de maig del 2021, nit del tancament de la campanya de les passades eleccions autonòmiqu­es a Madrid, el parlamenta­ri va clavar a la presumpta víctima, un veí de Lavapiés, una puntada de peu a l’abdomen –zona en la qual ja patia una malaltia– després de negar-se a fer-se una selfie. La petició és en el poc que coincideix­en les dues versions.

Segons el denunciant, es va acostar al polític quan tornava a casa després de beure’s unes cerveses. “Em vaig acostar i li vaig dir: ‘però si ets Errejón, no t’importa que ens fem una foto?’ Va somriure i em va dir que a aquelles hores ja no treballava. I li vaig contestar: ‘Home, si fa poc em vaig fer una foto amb Monedero...’ Després, coça”.

Una versió “contradict­òria” a la que va oferir Errejón ahir, segons el Ministeri Públic. “Em va continuar insistint després de dir-li que no en una primera ocasió. Continua dientme que em posa verd a les xarxes socials i després de quatre o cinc negatives em diu: ‘Roig, vine a fer-te la foto’. S’acosta com a abraçar-me [per a la selfie] i li dic que s’apartés. Però insisteix: ‘Vinga, roig, que ets més ximple del que pensava’”.

En aquest moment la fiscal va preguntar al polític. “Però li va donar o no una puntada de peu?” Jo no he donat una puntada de peu a ningú en tota la meva vida”, va respondre el segon. “No estem parlant de tota la seva vida, sinó del 2 de maig del 2021”, va insistir la fiscal. “No, el que faig és apartar-li el braç. I prou”, va concloure Errejón. Vist per a sentència. ●

 ?? MARISCAL / EFE ?? Íñigo Errejón al jutjat
MARISCAL / EFE Íñigo Errejón al jutjat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain