La Vanguardia (Català-1ª edició)

Forats operatius

-

Tot l’enrenou sobre les escoltes telefòniqu­es mitjançant programes com Pegasus fa pensar que hi ha una colla de tècnics en sistemes operatius de mòbils cercant sense treva forats per on colar aquests programes als nostres aparells.

Ara bé, qualsevol que hagi estudiat on són els punts febles de les empreses sap que un dels pitjors problemes són els empleats descontent­s, actuals o anteriors, ja que els és molt fàcil explicar aquests secrets a tercers per obtenir un benefici.

És molt possible que els que fan aquests programes tinguin gent a sou entre els que programen els sistemes operatius, ja que així és molt fàcil deixar una

porta oberta oculta per on introduir un programa espia.

En podem veure un exemple al primer Jurassic Park. Per aquest motiu, també caldria picar el crostó a qui ens ven sistemes amb possibles forats, ja que és responsabi­litat seva garantir la seguretat de les comunicaci­ons que es fan amb els seus aparells i cercar aquestes vulnerabil­itats abans de posar el producte al mercat.

Jo n Domènech

Barcelona

Lina Aguasca mostra com el sol es pon pel centre de la muntanya de Montserrat, vist des de Sant Fost de Campsentel­les. Explica que aquest fenomen cap al tard només es pot veure dues vegades l’any, a la primavera i a la tardor, des del Vallès. Compartiu fotos a participac­ion@lavanguard­ia.es

El màgic efecte visual que només passa dues vegades l’any

cen o e en o e e e n e m ne Marc Vidal demana que l’arreglin ja, al baixador de la línia R1 a Cabrera de Mar.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain