La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les càmeres van captar el violador d’Igualada perseguint la víctima

L’autor es va emportar l’abric i la roba de la menor després d’atacar-la

-

Les càmeres de videovigil­ància de diverses empreses i comerços dels voltants del polígon industrial van ser clau per atrapar l’autor de l’atroç violació d’una menor de 16 anys a Igualada. Els Mossos d’Esquadra van aconseguir recuperar imatges de minuts abans i després de l’atac. Van captar l’agressor anant rere la víctima fins al punt que fins i tot van veure com accelerava el pas fins a atrapar-la.

Així consta en una interlocut­òria dictada pel jutge on es recopilen els indicis que incriminen Brian Raimundo Céspedes, un jove de 20 anys de nacionalit­at boliviana, que va ser detingut la setmana passada com a presumpte autor de l’agressió sexual. El magistrat a més li imputa un delicte d’intent d’assassinat. “En cas de no haver estat assistida amb celeritat i promptitud, el resultat no hauria estat cap altre que la seva mort”, afegeix. Just al carrer on es va produir el violent atac no hi havia càmeres, però tot el recorregut anterior i posterior sí que va poder ser reconstruï­t a partir de les imatges dels establimen­ts pels quals va passar l’agressor. “La càmera de l’empresa Planting Brap capta la víctima i l’investigat en la mateixa seqüència amb una distància entre tots dos de 15 segons i a les 6.14 h l’investigat comença a accelerar el pas darrere de la menor”, assenyala el jutge. En un interval de vint minuts ningú més va passar per allà. Només la víctima i l’agressor.

La nit dels fets, l’1 de novembre, l’arrestat va ser identifica­t pels Mossos en una zona pròxima a la discoteca Èpic d’Igualada. Els agents hi havien anat per unes destrosses causades en un vehicle en què estaven implicats un grup de joves. Va ser a partir d’aquí quan van poder posar el focus sobre el sospitós, seguir els seus passos fins que va ser plenament identifica­t i detingut la setmana passada pels Mossos.

L’investigat va atacar brutalment la menor, clavant-li forts cops al cap i agredint-la sexualment, fins i tot amb la introducci­ó d’objectes, fent servir la força i la violència”, descriu la interlocut­òria. Després li va sostreure l’abric, el vestit i la roba interior i la va deixar abandonada al terra, inconscien­t, nua “en un lloc fred, inhòspit i sense gaire trànsit de persones i amb importants lesions”. La roba que vestia l’arrestat aquella nit també va ser captada per les càmeres: caputxa posada, pantalons negres, vambes blanques. En els vídeos també s’aprecia com porta l’abric de la víctima a la mà. Aquesta indumentàr­ia va ser trobada pels Mossos el 21 d’abril quan es va procedir a l’escorcoll del domicili de l’acusat i a la detenció. La interlocut­òria va ser dictada el cap de setmana passat quan Brian Raimundo va ser enviat a presó. Durant la setmana, tot i això, els Mossos van trobar encara més proves que l’incriminen. Van trobar ADN de la menor a l’habitació de l’acusat. El jutge va decretar el seu ingrés a presó per l’“alta perillosit­at i la probabilit­at” que torni a delinquir i pel risc que pogués evadir l’acció de la justícia. “És un jove solitari, sense arrelament, sense gairebé contacte amb altres persones o lligams socials estables”, va sostenir. A més, el magistrat avisa de la seva perillosit­at, ja que fa referència a “certs fets esdevingut­s en el passat”. L’acusat va ser expulsat de casa seva després que abusés sexualment de la seva germana de set anys. ●

El jutge afirma que si no hagués estat assistida “amb celeritat”, la menor hauria mort per la gravetat de les ferides

 ?? XAVI JURIO ?? Brian Raimundo Céspedes, de 20 anys, va ser detingut a casa seva el 21 d’abril
XAVI JURIO Brian Raimundo Céspedes, de 20 anys, va ser detingut a casa seva el 21 d’abril

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain