La Vanguardia (Català-1ª edició)

Formentera vol adjudicar els dos últims xiringuito­s a empreses locals

-

La Mesa de Contractac­ió del Consell de Formentera ha proposat que dues empreses locals aconseguei­xin la gestió dels dos últims xiringuito­s que van sortir a concurs. En tots dos casos, queden fora de l’adjudicaci­ó els anteriors empresaris –un dels quals no va optar al concurs– i n’entren d’altres de l’illa que han presentat més bones ofertes.

Es tracta de l’empresa local Monolisto 2016, que ha aconseguit una de les concession­s amb una oferta de 108.000 euros, la segona més alta de les presentade­s després de la que va oferir més de 173.000 euros pel quiosc de cala Saona.

La Mesa proposa d’adjudicar el segon xiringuito a Delle Vittore SL, una empresa de capital italià que fa més d’un lustre que és a l’illa i que ja hi té d’altres negocis. Va oferir 55.250 euros per a la gestió d’aquesta instal·lació.

La concessió dels sis xiringuito­s anteriors encara no s’ha decidit a causa de la polèmica sorgida perquè han quedat fora la major part dels concession­aris que feia anys que els regentaven.

Aquest fet ha provocat una enorme polèmica a l’illa, ja que els residents entenen que està amenaçat un model de negoci local, de propietat familiar, que en alguns casos ha estat així des de fa més de 40 anys. Algunes de les empreses que gestionara­n els quioscos de platja, si s’aprova la proposta, són d’Eivissa i d’altres són de capital estranger. La proposta d’adjudicaci­ó va provocar una protesta a Formentera per part dels residents, que consideren que la millor oferta econòmica no hauria de ser el criteri bàsic per a l’adjudicaci­ó dels quioscos. També ha obert certa divisió entre Gent per Formentera i PSOE, els dos partits que governen el Consell, ja que Gent per Formentera ha donat suport a les queixes dels residents. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain