La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els comuns de l’Hospitalet demanen sis anys de presó per a Alcázar

-

L’Hospitalet en Comú Podem, acusació popular en el presumpte cas de corrupció del Consell Esportiu, va elevar la petició de condemna de la Fiscalia reclamant sis anys de presó per a l’ex tinent d’alcalde de l’Ajuntament i ex primer secretari del PSC de l’Hospitalet, Cristian Alcázar. La Fiscalia exigeix quatre anys i mig per delictes d’estafa, apropiació indeguda i contra la seguretat social. Els comuns entenen que Alcázar també va incórrer en malversaci­ó. Per això demanen més pena.

Suposadame­nt, Alcázar, en qualitat de regidor d’Esports i president del Consell, va pactar una indemnitza­ció de 47.147 euros per a Cris Plaza simulant el seu acomiadame­nt com a director de l’ens quan realment es tractava d’una sortida acordada. A l’escrit d’acusació s’hi detallen alguns regals de comiat com ara un iPad valorat en 289 euros, un premi de 300 euros en material esportiu i diversos actes. Al contrari, van coincidir amb la Fiscalia a demanar quatre anys i mig per a Cris Plaza.

A més, els comuns van sol·licitar que l’alcaldessa, Núria Marín, vagi a declarar com a testimoni en el judici sobre aquesta peça separada del cas per la seva “estreta relació amb Alcázar i Plaza”. “Creiem que, presumptam­ent, l’alcaldessa sabia el tema de l’acomiadame­nt”, va dir la portaveu del partit, Ana González. Fonts pròximes a la defensa de Marín van replicar que ella “no sabia res” de la indemnitza­ció suposadame­nt irregular. A més, van recordar que la Fiscalia va assenyalar “explícitam­ent” que l’operació es va fer “d’amagat de l’Ajuntament i els òrgans de govern del Consell Esportiu”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain