La Vanguardia (Català-1ª edició)

Temps de Flors recupera espais emblemàtic­s i recomana usar mascareta

-

El certamen floral a l’aire lliure, Temps de Flors, que se celebrarà a Girona entre els dies 7 i 15 de maig, recuperarà aquesta edició alguns dels espais emblemàtic­s que s’havien suprimit la passada edició com els Banys Àrabs, el claustre o el soterrani de la catedral. Tot i això, han tornat a caure de la llista la pràctica totalitat dels patis de cases particular­s que no tenen punts d’accés d’entrada i sortida diferencia­ts. Només serà visitable el de la Casa Sambola, al carrer de la Força.

En total, es decoraran 107 espais repartits entre els dotze barris de la ciutat, una vintena més que l’any passat, quan a causa de les restriccio­ns motivades per la covid es va fer una edició especial a l’aire lliure que no incloïa cap espai interior. D’aquella edició, que va aplegar unes 220.000 persones, es mantenen els recorregut­s diferencia­ts d’entrada i sortida a l’exposició. El carrer de la Força, una de les artèries principals al recorregut de la mostra floral, serà únicament de baixada. Els organitzad­ors tenen potestat de tancar els accessos davant un excés de públic.

La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, va assegurar ahir que serà una mostra “gairebé normal”, semblant a la d’anys previs a la pandèmia. Tot i així, recomana als visitants l’ús de mascareta “per precaució” tenint en compte la gran acumulació de visitants que hi ha a Temps de Flors. També per precaució aquest any s’ha suprimit la inauguraci­ó del certamen a l’escalinata de la catedral, un espai on es concentrav­a molt públic.

Temps de Flors és possible gràcies a la implicació de més d’un miler de voluntaris. Un fet que va voler destacar ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas. “És inaudit la implicació d’un 1% de la població de Girona en un acte així”, va assenyalar. ●

 ?? Dele b’la. L .Olb Mebca ?? Preparatiu­s de l’edició passada, que va aplegar 220.000 persones
Dele b’la. L .Olb Mebca Preparatiu­s de l’edició passada, que va aplegar 220.000 persones

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain