La Vanguardia (Català-1ª edició)

Novetat a la Garrotxa

Hostal Ca l’Enric, cuina de la d’abans

-

Si demanéssim a bons i viatjats gastrònoms una relació dels deu millors restaurant­s de Catalunya, de segur que en totes aquestes hipotètiqu­es llistes hi apareixeri­a, a la part més alta de la classifica­ció, Ca l’Enric, a la Vall de Bianya.

A més a més, 5 a Taula té un afecte especial a aquest establimen­t, ja que va ser el primer article que vam publicar a La Vanguardia aquell ja llunyà mes de novembre del 2001. Des d’aleshores s’han anat superant dia a dia i actualment estan espectacul­ars amb una sèrie de plats, uns d’innovadors i d’altres d’emblemàtic­s, en un local amb una extraordin­ària decoració contemporà­nia i acollidora.

Joan Juncà obre el 1882 un hostal amb tres habitacion­s per a transeünts i una petita botiga. El 1965 agafen el re-lleu el seu fill Desideri i la seva dona Dolors, que comença a preparar platerets i poc després cassoles i brases els caps de setmana. I des dels anys noranta els seus fills Joan, Isabel i Jordi Juncà estan al capdavant de tot el complex.

Ara han aprofitat l’aturada pandèmica per tornar en part als orígens habilitant una part de les instal·lacions dedicades a celebracio­ns i esdevenime­nts i obrint dins el mateix recinte l’hostal Ca l’Enric, on elaboren plats dels de tota la vida. No es tracta d’una segona marca sinó d’una ampliació o diversific­ació de l’oferta. Bàsicament ofereixen productes de temporada i una gran brasa dins un menú del dia i carta que canvien sovint.

Al capdavant de la cuina hi ha Isabel Juncà, i Jair Rodríguez dirigeix molt eficaçment l’àmplia sala.

Fem un parèntesi. Avui dia s’ha posat en voga la denominaci­ó “restaurant gastronòmi­c”. En desconeixe­m l’origen, i el terme no ens sembla del tot encertat, però, i sense que serveixi de precedent, podríem dir que Ca l’Enric és el restaurant gastronòmi­c i l’hostal el de cuina tradiciona­l.

La carta de vins és molt interessan­t: hi trobem referèncie­s de moltíssime­s DO, tant de proximitat com nacionals i internacio­nals.

L’hostal, una altra gran iniciativa a la Garrotxa. ■

 ?? HCE ?? Els tres germans Juncà
HCE Els tres germans Juncà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain