La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un matrimoni interrompu­t

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin van anunciar la seva boda fa 25 anys

- MARIÁNGEL ALCÁZAR

El que més va cridar l’atenció durant la presentaci­ó oficial d’Iñaki Urdangarin com a promès de la infanta Cristina va ser la mida de la seva mà que en cap moment va deixar anar la de la seva somrient nòvia. Avui es compleixen 25 anys del dia que el llavors brillant jugador de l’equip d’handbol del Futbol Club Barcelona i la segona filla dels reis Joan Carles i Sofia es van comprometr­e, unes noces de plata que no arribaran a complir com a matrimoni, tenint en compte la relació que Urdangarin manté amb Ainhoa Armentia.

Poc imaginava la jove parella aquell 30 d’abril del 1997 tot el que la seva unió donaria de si. Van tenir un casament fastuós a Barcelona, complint amb un propòsit, que sense tenir un pla preconcebu­t va resultar ser una bona idea: vincular la Corona amb Catalunya. Cristina de Borbó vivia a la capital catalana des del 1992, treballava a La Caixa (Fundació); es va casar amb un basc establert a Catalunya i jugador del Barça i va acabar tenint quatre fills, nets del llavors Rei, catalans. El dia del casament, celebrat el 4 d’octubre, Barcelona va sortir al carrer per veure passar els nuvis que, a més, van reunir a la ciutat representa­nts de les cases reials i de les més altes institucio­ns locals, au

Felici

La par)lla, sobr) aqu)st)s líni)s, )n la s)va prim)ra aparició pública )l 30 d’abril d)l 1997. A l’)squ)rra, )l s)u casam)nt )l 4d’octubr). A dalt, una d) l)s s)v)s últim)s aparicions junts i, a la dr)ta, )l 2006, amb )ls s)us fills Ir)n), Pablo, Juan i *i+u)l tonòmiques i estatals. Va ser, després dels Jocs Olímpics, la reunió de celebritat­s més important.

La parella es va instal·lar en un pis de l’avinguda de Pedralbes i allà, després de néixer a la Clínica Teknon, es van criar els seus tres primers fills, Juan, Pablo i Miguel. Urdangarin va continuar jugant a l’equip d’handbol del Barça i en la selecció espanyola fins l’any 2000 i després va passar a exercir de gestor esportiu. La seva vida quedarà marcada pel màster en gestió empresaria­l que va fer a Esade (Escola Superior d’Administra­ció i Direcció d’Empreses), on va tenir com a professor Diego Torres.

El docent va veure en el gendre del rei Joan Carles el soci perfecte. Talent i relacions públiques al servei de l’Institut Nóos, que tots dos van crear per explicar el que ja tothom sabia, que els esdevenime­nts esportius, i l’esport en general, generen negoci. El seu negoci va ser contractar amb administra­cions públiques, principalm­ent Balears i València, la celebració de fòrums i congressos a preus desorbitat­s i, a més, com va quedar demostrat en el judici, procedir a tota mena d’irregulari­tats econòmique­s i fiscals. En ple èxit, els Urdangarin Borbó es van traslladar a una torre al barri de Pedralbes que van comprar a preu d’or i van tirar a

 ?? EFE ??
EFE
 ?? ??
 ?? GIANNI FERRARI / GETTY ??
GIANNI FERRARI / GETTY
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain