La Vanguardia (Català-1ª edició)

Becker, condemnat a dos anys i mig

El tennista haurà de passar a la presó la meitat de la pena per alçament de béns

-

terra, pagant una altra fortuna. Un deute hipotecari que els negocis d’Urdangarin cobririen, però no va ser així.

Abans de l’hecatombe, la parella va tenir una filla, Irene, que va completar la família. El 2009 una investigac­ió a la Fiscalia Anticorrup­ció de Palma va destapar contractes del Govern Balear amb l’Institut Nóos i, al cap de dos anys, Urdangarin i la infanta Cristina estaven imputats. Abans, en un intent d’apartar-los del focus, la parella se’n va anar a viure a Washington, d’on va tornar per tornar-se a instal·lar a Barcelona i més endavant, a Ginebra.

Iñaki Urdagarin no va estar gaire a Suïssa: el juny del 2018 va ingressar a la presó de Brieva (Sòria), on va estar una mica més de dos anys, dels cinc i deu mesos a què va ser condemnat. A poc a poc va aconseguir beneficis penitencia­ris, fins a gaudir d’un règim obert a Vitòria. Treballava com a ordenança en una assessoria fiscal i pernoctava a casa de la seva mare, Claire Liebaert.

Però quan semblava que Iñaki i Cristina, després del que ells sempre han considerat un calvari, i gràcies a la llibertat condiciona­l, gaudirien de la resurrecci­ó de la parella, al gener se’n va anar tot en orris, en forma de foto furtiva. Iñaki Udangarin mantenia, i manté, una relació amorosa amb Ainhoa Armentia, una companya de feina. Pocs dies després, Iñaki i Cristina, anuncien “la interrupci­ó de la seva relació matrimonia­l”. No se sap res més sobre un possible divorci, però la constataci­ó que Urdangarin i Armentia continuen junts permet suposar que no hi haurà celebració de noces de plata per als que també van ser, fins que el Rei els va retirar el títol, ducs de Palma. ● desgràcia. Ha perdut la seva carrera i reputació i totes les propietats com a resultat de la seva fallida”, li va dir la magistrada. Però “no ha mostrat remordimen­t ni acceptació de culpabilit­at”, li va retreure. El jurat l’ha absolt, en canvi, de 20 càrrecs més, com no lliurar trofeus i medalles que van ser subhastats després de la fallida. Becker va escoltar la sentència amb la seva parella, Lilian de Carvalho Monteiro, i en Noah, el més gran dels quatre fills que té.

Becker no se n’ha sortit mai tant bé pagant com fent el seu joc de servei i volea. Ja va tenir problemes amb la justícia espanyola per l’impagament d’obres en un xalet mallorquí, amb la suïssa per no abonar la factura del pastor que el va casar el 2009, i amb l’alemanya, que el va condemnar a 24 mesos de presó sense compliment de pena i una multa de mig milió d’euros per deutes fiscals.

Durant el judici, Becker ha tingut el suport de Lilian de Carvalho, filla de Víctor Monteiro, exministre de Defensa de São Tomé i Príncipe. Surten des del 2020, dos anys després que se separés de Lilly, amb qui va tenir Amadeus (12). Amb Feltus, va tenir Noah (28) i Elias (22). Anna (22) va néixer d’un affaire fugaç amb Angelika Ermakova. ●

La infanta i el jugador d’handbol es van casar el 4 d’octubre del 1997 i han tingut quatre fills

 ?? EVAN AGOSTINI / AP ??
EVAN AGOSTINI / AP
 ?? TOBY MELVILLE / REUTERS ??
TOBY MELVILLE / REUTERS
 ?? EUROPA PRESS ENTERTAINM­ENT / GETTY ??
EUROPA PRESS ENTERTAINM­ENT / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain