La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fugida a Munic Un Barça horrorós cau contra el Bayern i hi haurà cinquè partit per anar a Belgrad

- LUI BUXERE P LA ! ! "E # UA R $

Irreconeix­ible, el Barça va llençar de mala manera a les escombrari­es la seva primera oportunita­t de segellar el passaport a la final four. Els blaugrana van firmar una fugida amb pocs precedents a Munic i el meritori Bayern, com ja va fer l’any passat contra el Milà, va forçar el cinquè i definitiu partit, que decidirà qui anirà a Belgrad i qui es quedarà plorant a casa. La cita serà dimarts al Palau (20 hores). I més val pensar com més aviat millor en aquest partit, perquè és imperdonab­le que un equip com el Barça desaparegu­i d’aquesta manera en un duel tan decisiu com el d’ahir. I és que passi el que passi, aquesta sèrie de quarts contra el Bayern està minant molt la confiança d’un Barça que per moments ha semblat imbatible en aquesta Eurolliga.

No va tenir res a veure la posada en escena blaugrana respecte a la de dimecres passat. Ben aviat es va començar a dibuixar una nova nit dels horrors que feia témer el pitjor. I tot i que Trinchieri va introduir novetats al quintet, poques sorpreses reservava el seu guió de partit. No li va importar gens entrar molt ràpid en bonificaci­ó i concedir molts tirs lliures al conjunt blaugrana. L’objectiu era dificultar al màxim la circulació de la pilota i no permetre que jugués còmode ni un sol segon. Un objectiu més que aconseguit, com van confirmar les tot just 9 assistènci­es que va poder repartir el seu rival.

Al Barça no li va faltar actitud en cap moment però sí molta més lucidesa i esperit de superació de seguida que les rampes li van començar a sortir al camí, que va ser molt aviat. Els jugadors barcelonis­tes veien el cèrcol quadrat i això tampoc no ajudava. El primer quart va acabar amb un alarmant 2/12 en tirs de camp, maquillat pels vuit tirs lliures anotats, només un avançament del que vindria després. Davant, el Bayern anava picant a poc a poc, com un picot, intentant fer un forat. Deshaun Thomas, desaparegu­t al tercer partit, anotava el 18-10 poc abans del primer cop de clàxon i començaven a ploure a bots i a barrals sobre la banqueta de Jasikevici­us, que va acabar mut i sense capacitat ni d’enfadar-se.

Amb Jokubaitis disfressat de jugador mediocre, Laprovitto­la sense punts per emportar-se a l’estadístic­a i la versió grisa de Smits, l’embús del Barça començava a ser sideral. Weiler-Babb anotava dos tirs lliures i estirava fins al 29-17 (minut 15). L’estadístic­a blaugrana en tirs de camp en aquell moment era un 3/19 que feia mal fins i tot de mirar (1/11 en triples al descans). Abrines va anotar llavors cinc punts seguits que s’intuïen com una petita treva, però de seguida es

El Palau acollirà dimarts a les 20 hores un duel dramàtic amb la ‘final four’ en joc

Una nit negada en el tir (5/29 en triples) i un rival enganxós van despullar el Barça

va desenganxa­r i el 36-15 va presidir el marcador de l’Audi Dome camí cap als vestuaris.

L’inici de la segona meitat va destrossar qualsevol esperança blaugrana. El Barça va tardar gairebé sis minuts a anotar i tot esforç semblava debades. No sortia res. Mirotic niava en segon pla i Calathes va acabar amb valoració negativa. No hi havia ningú per encendre el llum i el Bayern va continuar percudint fins al 48-29. Els blaugrana van maquillar el marcador gràcies a un altre moment d’inspiració d’Abrines a la recta final d’un espantós últim quart dels de Jasikevici­us, que van rubricar amb 52 punts la seva fugida a Munic. Ara, Belgrad està igual de prop per al Barça, campió de la Lliga regular, que per al Bayern, últim classifica­t per als playoffs. Injustific­able. ■

 ?? CHRISTOF STACHE / AFP ?? Sanli i Mirotic intenten obstaculit­zar Obst
CHRISTOF STACHE / AFP Sanli i Mirotic intenten obstaculit­zar Obst

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain