La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nico es fractura un dit del peu, i Braithwait­e, positiu

- ANAÏS MA TÍ

El dia que Ronald Araújo va debutar amb el primer equip del Barcelona va durar 14 minuts. Va ser contra el Sevilla al Camp Nou el 6 d’octubre del 2019 en la vuitena jornada. El central uruguaià, que va arribar el 2018 al Barça B de Garcia Pimienta procedent del Boston River, va entrar al minut 73 substituin­t Todibo i va veure la vermella directa després de frenar un atac de Chicharito Hernández. Ernesto Valverde era llavors l’entrenador i Araújo va marxar trist, frustrat i enfadat amb si mateix. Al contrari que ahir quan va trepitjar la gespa del Camp Nou amb americana i corbata per firmar la seva renovació amb el club blaugrana fins al 2026 amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros.“Sento una felicitat enorme, estic molt agraït a Déu de poder pertànyer al millor club del món, això és tremend”, va dir visiblemen­t emocionat.

Creient i familiar, casat i pare d’una nena, sense escarafall­s fora del terreny de joc, amb un perfil baix a les xarxes socials, Araújo va agrair el suport i va mostrar el seu compromís en forma de llàgrimes i paraules d’agraïment. Emocionat, es va veure obligat a fer una pausa en el seu parlament. “Hem passat per moltes coses. La meva dona és molt important i els meus pares, malgrat ser molt lluny, em truquen cada dia”, afegia Araújo amb veu entretalla­da mentre els seus progenitor­s, Celestino i Karina, assentien entendrits. Tots dos van viatjar des de l’Uruguai per no perdre’s aquest moment i els seus aplaudimen­ts es fonien amb els dels turistes que estaven fent el tour del Camp Nou. “Vaig arribar a un club amb un estil molt

Dues baixes més per a ■

Xavi per rebre el Mallorca, i ja en són set. Nico es va fracturar el quart metatarsià del peu dret i s’acomiada de la primera temporada al primer equip, en què ha jugat 37 partits. El del planter s’afegeix a Sergi Roberto, Dest, Umtiti i Pedri. A més, Braithwait­e, com Mingueza dimecres, va donar positiu per covid. S’espera que Ansu Fati rebi l’alta i entri a la convocatòr­ia. diferent. He treballat molt. Gràcies a tots els que em van ajudar”, va apuntar el central uruguaià que va recalcar que “teníem ofertes molt importants de fora, però em volia quedar aquí. Només vam tenir dues reunions. Tenia clar que em volia quedar aquí i ajudar que aquest club guanyi títols”.

Després de la seva desafortun­ada estrena, Araújo no va tornar a jugar amb el primer equip fins al 13 de juny del 2020 amb Quique Setién a la banqueta i en plena pandèmia. Va disputar cinc partits amb el tècnic càntabre mentre continuava donant-ho tot amb el Barça B, provant d’entelar-se d’un estil i d’una manera de viure el futbol molt diferent a l’uruguaià.

Per la seva ràpida adaptació el club el considera del planter i per això va il·lustrar un dels plafons de l’acte amb un segell de la Masia consideran­t-lo el del planter núde la plantilla. “Molta gent ha estat important. Ramon Planes (exsecretar­i tècnic) va apostar per mi. També Pimienta, tècnic meu al Barça B, i Luis Suárez quan vaig pujar al primer equip”, va dir Araújo. No es va deixar ningú.

Amb Xavi a la banqueta, l’uruguaià continua aprenent. Ha participat en 28 duels i ha marcat tres gols. El compromís també creix ara que és soci. “Ja puc votar”, va dir Araújo quan Laporta li va lliurar el seu nou carnet. “Ets una persona molt estimada. Un futbolista de present i de futur. Estem consolidan­t el projecte esportiu en unes circumstàn­cies que no són fàcils. Persones com Araújo ens ajuden molt”, va sentenciar el president, feliç perquè aquesta mena d’èxits “són els que em fan sentir més orgullós de ser president del Barça”. Després dels passos d’Araújo Laporta espera que Gavi sigui el següent. ■

Araújo és una persona molt estimada; esperem que Gavi sigui el pròxim” Joan Laporta Pre den F Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain