La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pilota de Lliga

El Reial Madrid només necessita sumar un punt per ser campió contra un Espanyol que acumula 24 visites sense guanyar al Bernabeu

- ROBER O RODRÍGUEZ

Un punt coronarà el Reial Madrid com a campió de Lliga quan falten cinc jornades per al final. Aquest mateix punt farà entrar Ancelotti en una altra dimensió com a únic tècnic capaç de guanyar les cinc grans lligues. A més, convertirà Marcelo, capità blanc, en el jugador amb més títols de la història del club per davant d’una llegenda com Paco Gento.... Però abans han de sumar aquest punt. El d’avui contra l’Espanyol (16.15 hores) no és un partit més per als blancs. Però el duel arriba en un moment una mica incòmode. Amb un partit a vida o mort davant Guardiola i el seu Manchester City en la seva competició fetitxe dimecres vinent, la prudència es renyirà amb la il·lusió. Això sí, en cas de victòria, que ningú no ho dubti, hi haurà festa.

La superstici­ó impedeix Carlo Ancelotti (62) de comentar l’enorme fita que està a prop d’aconseguir, ja sigui contra l’Espanyol o més endavant, en guanyar les cinc grans lligues europees –Itàlia el 2004, Anglaterra el 2010, França el 2013 i Alemanya el 2017–. Ningú abans ha assolit un èxit semblant, que situa l’italià, futbolista privilegia­t, com un dels grans visionaris d’aquest esport. “Ho fa tot bé”, li va concedir el seu rival d’avui, Vicente Moreno. “No només en la gestió del vestidor, que tothom diu que és un fenomen, sinó també en la part tàctica”, assegura. Una mica nostàlgic, Ancelotti prefereix pensar a aprofitar l’oportunita­t, perquè sap que en el futbol hi ha poques coses segures i reconeix que encara no ho ha aconseguit. “Tenim un match-ball, i els grans tennistes quan el tenen el guanyen. Els grans equips quan han de donar el cop a la taula, el donen”, va dir com arenga als seus. Cholo Simeone el 2014 i Luis Enrique el 2015 li van negar la Lliga, que probableme­nt arribarà gràcies a la segona oportunita­t que li ha donat Florentino Pérez. Premi també per al president, que demostra haver encertat en l’elecció després de la sortida de Zidane.

Entre baixes i rotacions s’espera un Madrid poc reconeixib­le. No hi seran ni Nacho ni Militão per sanció, ni Alaba ni Bale per lesió. I tot i que torna Casemiro, Ancelotti va donar per fet que jugaran homes poc habituals com Vallejo, Ceballos, Camavinga, Asensio o Marcelo. Aquest últim també pot entrar en la història blanca. Després de guanyar la Supercopa va igualar Gento com el jugador amb més títols del club (23). Manolo Sanchís (22) i Sergio Ramos (22) els segueixen en el rànquing.

Res d’això importa a l’Espanyol, paralitzat institucio­nalment fins que arxivi definitiva­ment la salvació. En els blanc-iblaus hi ha necessitat, que no urgència, passada la tensió viscuda a Cornellà després de la derrota contra el Rayo. El partit del Bernabeu es presenta com una oportunita­t, potser única, en un camp on fa 24 visites que no guanyen. Des del 1995-1996, amb Camacho a la banqueta i un doblet de Jordi Lardín, els blanc-i-blaus han aconseguit 21 derrotes i tres empats. La millor manera de tancar una temporada sense més incendis innecessar­is abans que Chen prengui decisions és tornar a guanyar els blancs, però aquesta vegada a casa seva i amb la Cibeles engalanada. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain