La Vanguardia (Català-1ª edició)

Holaluz ingressa 571 milions però les pèrdues es disparen

L’empresa d’energia renovable té 386.000 clients

-

En plena crisi energètica i amb el preu de la llum disparat, les comerciali­tzadores d’energia renovable estan guanyant pes per la seva política de preus ajustada. Holaluz, una de les principals del país, ha presentat uns resultats que mostren l’alça dels ingressos alhora que la seva incapacita­t d’obtenir beneficis.

La companyia barcelonin­a, que cotitza al BME Growth, ha obtingut uns ingressos de 571 milions d’euros el 2021, més del doble que l’any anterior, quan va arribar als 236 milions d’euros. I ha eixamplat la base de clients, ja que ha passat de 297.816 a 386.548 en un any. Tot i això, les pèrdues s’han multiplica­t per deu: han passat de -715.000 euros a -8,4 milions d’euros.

En roda de premsa, els fundadors de l’empresa, Carlota Pi, Oriol Vila i Ferran Nogué, van explicar ahir que l’augment de les pèrdues es deu a les inversions que han fet per implantar la seva estratègia de captació de clients –anomenada Revolució de les Teulades– i l’augment de la plantilla, que és de 296 treballado­rs, davant els 231 de l’any anterior. “Hem potenciat el personal d’atenció al client, l’equip de vendes i instal·ladors”, detallen fonts de l’empresa. Per finançar aquestes inversions (que prefereixe­n no quantifica­r) Holaluz ha fet dues operacions d’ampliació de capital: una al setembre d’11,3 milions i una altra al desembre de 7,5 milions.

Aquest any, la firma ha decidit paralitzar la seva inversió en màrqueting per centrar-se en l’execució de l’activitat, especialme­nt en la nova divisió de contractes de mantenimen­t. Per això, aquest primer trimestre ha mantingut estable la xifra de clients en 386.000. “Tornarem a invertir en màrqueting a finals del segon trimestre o a començamen­ts del tercer, quan el marc regulador sigui més estable després de superar la incertesa que ha provocat la guerra a Ucraïna”. Aquesta reducció de la inversió ha permès generar un benefici net d’11 milions i ingressar 324 milions de gener a març. L’empresa va dir ahir que entre els seus objectius no hi ha obtenir benefici, tot i que “és probable” que aquest any n’aconseguei­xi.

Pel que fa a clients, les previsions del conjunt de l’any apunten a una base de 430.000 amb la vista posada a arribar al milió el 2024, un any més tard del previst. Segons fonts de l’empresa, l’objectiu s’ha endarrerit per dos motius. El primer: la pandèmia, que ha paralitzat el seu pla d’obertura de botigues físiques en espais com supermerca­ts. I el segon, la integració de l’activitat d’instal·lació de plaques solars, que fins ara estava subcontrac­tada. ●

La pandèmia i la instal·lació pròpia de plaques posposen al 2024 la fita d’arribar al milió de clients

 ?? EM ?? Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlota Pi, cofundador­s de l’empresa
EM Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlota Pi, cofundador­s de l’empresa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain