La Vanguardia (Català-1ª edició)

La selva ciclista

-

desde la pasada Semana Santa es completame­nte imposible encontrar sitio en una terraza o simplement­e pasear sin ir esquivando a la gente.

Somos consciente­s de que los negocios han perdido considerab­lemente sus ingresos a causa de estar cerrados por mucho tiempo, pero también debemos entender que Barcelona es el hogar de muchas personas. El empresaria­do del turismo está muy satisfecho con este nuevo suceso, pero deberíamos ser consciente­s de que los barcelones­es también queremos disfrutar de la magnífica ciudad en la que vivimos. ¿Quizás deberían tomarse medidas para atajar las masificaci­ones turísticas?

Laia Alfocea Antequera Barcelona

He patit una coincidènc­ia insòlita però significat­iva. Al capvespre sortia de l’estació de metro Verdaguer i anava a travessar el carrer Provença. Tenia el semàfor verd i ho vaig fer amb decisió. En baixar a la calçada vaig percebre que se m’acostaven ciclistes pels dos costats i vaig mirar a dreta i a esquerra. En tornar la vista al davant vaig veure un altre ciclista de cara que venia pel pas de vianants, tot molt ràpid. Em vaig quedar paralitzat un instant i un dels ciclistes em va cridar irritat: “Vinga, mou-te!”. Havien infringit les normes i em volien fer fora com un destorb, els molestava.

Algunes administra­cions han pres consciènci­a de la necessitat de responsabi­litat i civisme de bicicletes i patinets. I la majoria semblen tenir-ho en compte. No obstant, encara n’hi ha molts que necessiten més educació i coacció. No veig tanta indiscipli­na en cotxes i motos quan molts d’ells també són conductors d’aquests vehicles.

Fa seixanta anys els cotxes eren insegurs i hi havia pocs semàfors: els carrers eren inhòspits i perillosos. Fa vint anys podies ser vianant bastant relaxadame­nt. Però ara hem tornat als temps antics tot i tenir moltíssims semàfors i no sembla que els esforços de les administra­cions estiguin donant resultat.

Francesc Romero Guillén Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain