La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detingut un aspirant a guàrdia urbà per abusos sexuals a quatre companyes

Els fets van passar el dissabte de la setmana passada en una festa a Sabadell

-

Un aspirant a agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que estudiava a l’Escola de Policia de Mollet del Vallès ha estat detingut com a presumpte autor d’abusos sexuals a quatre companyes de curs el cap de setmana passat, segons han pogut confirmar fonts dels Mossos.

L’home, segons va avançar el digital Crónica Global i ha pogut confirmar La Vanguardia, és casat, té fills i hauria abusat de les seves companyes d’estudis la nit del dissabte del cap de setmana passat en un local de Sabadell després d’un sopar organitzat per celebrar el pas de l’equador en el curs de formació que segueixen a l’Escola de Policia.

Les quatre dones van presentar dies després una denúncia a la comissaria dels Mossos de Mollet. La detenció, a les instal·lacions de l’Escola de Policia, la van dur a terme dijous efectius de la divisió d’afers interns dels Mossos en col·laboració amb la Guàrdia Urbana.

També van prendre declaració a sis companys més com a testimonis dels abusos. Les víctimes van denunciar tocaments i frases masclistes de l’estil “t’enforquill­aré” o “et follaré”. També els aixecava les faldilles i els deia: “Quin cul més dur”.

Els excompanys del detingut el defineixen com algú discret, que passava desaperceb­ut i que no intervenia a classe, però que va alertar que quan sortissin de festa “ja veurien com era de veritat”.

“T’enforquill­aré” o “et follaré”; també els aixecava les faldilles i els deia: “Quin cul més dur”

El detingut, de 37 anys, va al·legar que quan van passar els fets anava begut. Després de comparèixe­r al jutjat, va quedar en llibertat amb càrrecs amb una ordre d’allunyamen­t de les víctimes.

Aquestes fonts han precisat que, al marge de l’actuació que fixi la justícia, els departamen­ts d’afers interns dels Mossos i la Guàrdia Urbana han obert una investigac­ió per aclarir els fets i l’home ha estat apartat com a mesura cautelar de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, de qui depèn aquesta escola.

L’home, han precisat les fonts, havia superat les proves físiques i psicològiq­ues preceptive­s per entrar a l’Escola de Policia.

Per la seva banda la Guàrdia Urbana de Barcelona va informar ahir que ha incoat un expedient disciplina­ri a l’aspirant al cos, que per tant queda privat de l’exercici de les seves funcions fins a la futura resolució dels fets investigat­s, per la qual cosa li ha suspès el lliurament dels ajuts econòmics que percebia durant tota la seva formació. ●

 ?? WÉKIPEDIA ?? El detingut i les quatre víctimes són alumnes de l’Escola de Policia de Catalunya de Mollet del Vallès
WÉKIPEDIA El detingut i les quatre víctimes són alumnes de l’Escola de Policia de Catalunya de Mollet del Vallès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain