La Vanguardia (Català-1ª edició)

Atenció a la Font Màgica i a la Rovira

-

siva de visitants. Les ocupacions de Setmana Santa, d’un 85% als hotels de Barcelona, i, sobretot, les bones previsions per a aquest estiu, situen la ciutat allà on era el 2019, quan es van batre tots els rècords turístics. L’esperada arribada de visitants, no només entre hotelers, també entre el sector de la restauraci­ó, el comercial, el cultural o el del transport s’ha produït sense canvis substantiu­s per resoldre els problemes que fa tres anys ja estaven identifica­ts.

“Hem passat dos anys molt durs, i ara, quan veiem el possible retorn dels visitants, és un error enfocar el debat desqualifi­cant el turisme i plantejant-lo com una càrrega per a la ciutat”, manté Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera. El mantenimen­t d’aquest edifici emblemàtic i de la resta d’activitats culturals que promou la seva fundació depèn en gran manera de les entrades que paguen, principalm­ent, els turistes. “Per

L’empresa municipal

BSM ha licitat per 100.000 euros la contractac­ió d’auxiliars dels agents cívics –segons les bases del concurs, entre 4 i 21–, que “faran tasques d’informació i acompanyam­ent al ciutadà i vetllaran per la convivènci­a i el civisme”. Als auxiliars, de qui “es valorarà els coneixemen­ts bàsics d’una llengua estrangera, preferentm­ent l’anglès”, se’ls destinarà a dos espais que mi els turistes són una oportunita­t, no un problema; Barcelona té una oferta patrimonia­l i cultural increïble i molta gent interessad­a a descobrir-la; no podem posar tot el turisme al mateix sac i no hem de plantejar el debat com una confrontac­ió”, ja estaven entre els més freqüentat­s abans de la covid i on s’espera una afluència massiva de visitants aquest estiu. Són la Font Màgica de Montjuïc, l’espectacle de llums i aigua del qual cada dia atreu multitud d’autocars carregats de turistes procedents d’altres destinacio­ns costaneres, i de les bateries antiaèries del Turó de la Rovira, visita obligada per a instagrame­rs de tot el món.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain