La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ancelotti, primer tècnic a guanyar les cinc grans lligues

-

da plàcida.

El Madrid va sortir amb el fre de mà posat. No necessitav­a un partit esbojarrat i confiava que de mica en mica les ocasions anessin arribant. El joc va ser insuls fins a la mitja hora, si bé Mariano, un davanter que no entén de pauses i que sempre sembla passat de revolucion­s, hauria pogut marcar abans fins a tres cops. En la més clara es va anticipar en el salt el central Calero i va rematar de cap al pal.

Passada la primera hora el joc es va animar perquè el Madrid va començar a fer mal per la connexió a la banda esquerra entre Marcelo, molt aplaudit com a pagament als seus molts anys de servei, i Rodrygo Goes, que ha arribat a aquest final de temporada molt bé de forma. L’1-0 va arribar als 33 minuts en una jugada entre tots dos, una passada de Marcelo i una rematada amb traça de Rodrygo que va superar Diego López.

L’Espanyol, que fins aleshores havia defensat sense grans patiments, va entrar en pànic i abans del descans, als 44, va encaixar un segon gol que ja semblava una llosa molt pesada. Aquesta vegada tot va començar amb una pressió de Mariano a Yangel Herrera, matusser a l’hora de sortir amb la pilota. L’esfèrica la va recollir Rodrygo, que va entrar a l’àrea i va definir al primer pal per despistar Diego López.

L’Espanyol va sortir en la segona part amb uns ànims més ofensius. El Madrid es va acomodar del tot al que proposava el rival. Es

Carlo Ancelotti es va

■ convertir en el primer que ha guanyat des de la banqueta les cinc principals lligues europees: l’espanyola amb el Reial Madrid, la Premier League amb el Chelsea, la Serie A amb l’AC Milan, la Bundesliga amb el Bayern de Munic i la Ligue 1 amb el PSG. A tots els països que ha entrenat s’ha emportat el títol. va deixar dominar i als 55, en la primera contra que va fer, va marcar el 3-0 en una pilota que va controlar Camavinga i una rematada creuada de Marco Asensio, que pica la pilota molt bé.

Quan havia passat un quart i amb el públic cantant: “Anem a la Cibeles”, Ancelotti va fer un triple canvi. Va retirar Modric, Casemiro i Mariano i va posar en acció Kroos, Isco i Benzema, que va ser rebut amb l’ovació més gran de la tarda.

La reacció de Vicente Moreno també va ser un triple canvi. Se’n van anar De Tomás, Melendo i Vilhena i van entrar Wu Lei, Didac i Morlanes. Va ser igual. El partit de De Tomás va ser pobre, com l’equip blanc-i-blau al Bernabeu. Aquests dies s’especulava amb una possible tornada si el Madrid s’aconseguei­x desprendre de Jovic i Mariano.

Amb tot decidit, el Madrid va trobar dos gols més. El primer d’Isco, anul·lat per fora de joc de Rodrygo. Sí que va pujar el 4-0 en una centrada de Vinícius i una rematada de Benzema. Vinícius i Benzema, la societat que ha dominat aquesta Lliga. ■