La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça més humà, a la final

Les blaugrana encaixen a Wolfsburg la primera derrota del curs

-

trar que havia après dels errors del partit d’anada, va endarrerir la defensa i va fer seure Wedemeyer a la banqueta, una de les més assenyalad­es al Camp Nou, superada en cada acció per Rolfö.

Les llobes van aconseguir contenir les blaugrana, que, malgrat haver tingut alguna ocasió per avançar-se, se’n van anar al descans sense haver aconseguit perforar la porteria rival. Les de Jonatan Giráldez no es van sentir del tot còmodes i, malgrat aconseguir arribar a la porteria de Schult, acabaven les accions amb una certa precipitac­ió. I l’escenari es va complicar encara més després del pas pels vestidors. El Wolfsburg va sortir a totes i al cap de tres minuts es va avançar. Wassmuth va recollir una pilota morta a la frontal després d’una jugada polèmica en què les blaugrana reclamaven joc perillós de Jonsdottir. La jugada va ser revisada pel VAR, però el gol va pujar al marcador. El Wolfsburg vivia els millors minuts a l’eliminatòr­ia i el partit se li posaria encara més de cara quan Jill Roord va aprofitar un error defensiu del Barça per fer el 2-0. Les de Jonatan Giráldez no estaven còmodes i no trobaven la fluïdesa habitual en el seu

“La derrota arriba en el moment oportú, perquè no ens impedeix passar de ronda”, valora Giráldez

El Barça jugarà la tercera final dels últims quatre anys, la segona consecutiv­a després de Göteborg

L’últim revés del conjunt blaugrana es remuntava al juny, quan va caure (4-3) a la Lliga contra l’Atlètic

joc. Mariona, un dels revulsius que va provar el tècnic gallec, va estar a punt de retallar distàncies, però Hendrich va aconseguir evitar-ho enviant la pilota a córner.

Al tram final els dos conjunts es van abocar a l’atac. El Wolfsburg, somiant amb la remuntada, i el Barça intentant evitar la primera patacada del curs. No va ser possible, i la festa per la classifica­ció es va entelar una mica amb el regust agredolç de la derrota. Un entrebanc que “arriba en el moment oportú, perquè no t’impedeix d’accedir a la final”, valorava Giráldez després del partit. “Quan no juguem bé ho diem al vestidor per poder continuar creixent”, va afegir. “És una experiènci­a que no havíem viscut aquesta temporada, i hi ha coses que són difícils de gestionar si no les vius, sobretot en el terreny emocional”, analitzava el tècnic, sempre destacant l’aprenentat­ge que es pot extreure de cada situació.

La celebració al Volkswagen Arena no va tenir res a veure amb la de l’any passat després de superar el PSG, i és que la derrota va pesar, al vestidor: “Soc una persona que faig molta autocrític­a i m’emprenya molt perdre, és una cosa que porto dins. Estic molt contenta per haver passat, però molt enfadada per haver perdut”, reconeixia Mapi León. ■

?? FABIAN BIMMER / REUTERS ?? La portera del Barça, Sandra Paños, refusant amb els punys una rematada perillosa del Wolfsburg al Volkswagen Arena
FABIAN BIMMER / REUTERS La portera del Barça, Sandra Paños, refusant amb els punys una rematada perillosa del Wolfsburg al Volkswagen Arena