La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bagnaia es desperta

El pilot de Ducati, vigent subcampió, trenca l’hegemonia de Quartararo en la ‘pole’ de Jerez amb rècord de pista i és candidat a la victòria

- G RA E L L E S D E S O R T I DA

Pecco Bagnaia va robar el protagonis­me de dissabte de Jerez a actors habituals. Com ara Fabio Quartararo, amo de la pole andalusa en les seves últimes quatre edicions; com ara Marc Márquez, que tornava a l’escenari del crim, sense grans ostentacio­ns (5è, després de tres caigudes en els assajos i una enganxada amb Aleix Espargaró); o com ara Álex Rins, segon del Mundial, però desaparegu­t una vegada més a la graella (14è). Va ser l’italià de Ducati el pilot del dia, amb la seva pole estratosfè­rica, quatre dècimes més ràpid que el segon, el seu rècord de la pista i el seu, pel que sembla, despertar a la competitiv­itat.

“Amb alguna cursa de retard, però al final som aquí”, deia l’italià de Ducati al micròfon de Dazn després d’apuntarse la seva primera pole de l’any (sis en va fer l’any passat), i d’haver dominat en els entrenamen­ts lliures (va ser el més ràpid de l’FP3 i l’FP4), fet que evidencia que a Jerez és el pilot més en forma i més sòlid també en ritme de cursa.

Ha tornat Bagnaia?, li preguntave­n a la televisió, també sorpresos per la resurrecci­ó de l’italià.

“Mai no me n’he anat”, responia. “Però no ha estat fàcil. Aquesta moto nova havia de rodar, fer voltes, i aquí hem demostrat el seu nivell, que és més alt del que s’havia vist. La feina ja s’ha acabat i a partir d’aquí ens podem centrar a rodar i a tenir més confiança”, comentava Bagnaia, com si ara comencés el Mundial per a ell.

Era estrany no veure’l habitualme­nt als primers llocs al començamen­t del Mundial. Malgrat l’estatus de subcampió, va començar l’any adormit, és 10è del campionat, no havia brillat a cap escenari després d’emportar-se Jorge Martín a Qatar, el 15è a Indonèsia, els 5è de l’Argentina i Austin, i el 8è de Portugal. L’any passat, en aquests moments del curs, Bagnaia acumulava dos segons llocs i un de tercer, i ja pugnava amb Quartararo (a 1 punt) per un títol en què va creure fins al final.

A Jerez l’italià s’ha revelat. “Ha estat una volta perfecta, una de les meves millors voltes”, deia sobre el magnífic temps per fer la pole, 4 dècimes més ràpid que Quartararo, i que li permetia esmicolar també en 4 dècimes el rècord de pista que tenia Maverick Viñales des del 2020.

“Sempre he treballat molt i molt bé, i ara arribem amb un nivell molt alt”, deia Bagnaia, que preveia una pugna dura amb el francès per la victòria. Tots dos són els teòrics favorits... tot i que Fabio amplia la nòmina de candidats.

“Caldrà fer unes bones primeres voltes, veure qui hi ha en el grup i després es veurà quina estratègia triar. Els rivals? Bagnaia i també Aleix Espargaró han tingut un bon ritme. Els tres que som a la primera fila tenim bon ritme per a la cursa”, pronostica­va el campió i líder del campionat des de la seva victòria a Portimão la setmana passada.

Aleix Espargaró, sorprenent amb la seva tercera primera fila aquest curs, es reivindica­va per ser tingut en compte: “Només en Fabio té una miqueta més de ritme que jo. Amb el pneumàtic de cursa tinc molt bon ritme, crec que dels millors. Serà una cursa divertida”, deia.

Marc Márquez, per la seva banda, després d’arreglar al matí (4t en l’FP3) un divendres discret, va fer un bon 5è lloc de sortida per optar a posicions nobles en la cursa, tot i que ell es descarta per a fites majúscules. “En Fabio i en Pecco estan un pas o dos al davant. Jo no em veig per arribar al capdavant ni al grup de podi; 5è, 6è o 7è serà la meva posició, no sé quin ritme tinc”, deia el 93.

Ahir a Jerez, Jorge Lorenzo va ser nomenat Llegenda de MotoGP. És el 32è pilot que rep aquest reconeixem­ent de Dorna i la Federació Internacio­nal, que s’ha fet esperar tres anys per la pandèmia. Quan es va retirar el 2019 Dorna va anunciar que el balear entraria al Saló de la Fama de MotoGP. L’anterior a entrar-hi va ser Valentino Rossi el novembre a València.

“Amb alguna cursa de retard, però al final som aquí”, proclama Pecco Bagnaia, amb la ‘pole’

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain