La Vanguardia (Català-1ª edició)

El crit de Carolina Marín

La de Huelva conquereix per sisè cop el Campionat d’Europa en la seva tornada a la competició després de gairebé un any de baixa per una lesió al genoll

-

Un total de 337 dies després de la seva lesió greu del genoll esquerre Carolina Marín va tornar a cridar com a campiona. Un total de 337 dies més tard de preguntars­e per què, per què a ella, l’esportista de Huelva saltava de felicitat. Després d’un any de recuperaci­ó, de veure per televisió els Jocs Olímpics de Tòquio i el seu Mundial de Huelva Marín es va proclamar a Madrid per sisè cop consecutiu reina d’Europa.

Ho va aconseguir guanyant a la final l’escocesa Kirsty Gilmour, a qui ja havia superat el 2016 i el 2017. En aquesta ocasió es va imposar per 21-10 i 21-12 en 41 minuts. Si en semifinals ja havia plorat d’emoció i s’havia abraçat amb el seu entrenador i còmplice, Fernando Rivas, ahir la passió es va multiplica­r. Quan va guanyar es va tirar a terra i ja se li van escapar les llàgrimes mentre a la grada els seus familiars expressave­n el mateix sentiment. “L’or era tornar a competir i ho he fet. Soc aquí, he tornat i continuare­m. La lesió està oblidada. Ara la meva sensació és de felicitat, no només per guanyar el campionat, que és conseqüènc­ia del que un fa, sinó per tot el que significa”, va confessar la campiona.

El seu partit va ser sensaciona­l. Sobretot, sòlid. A la primera mànega, després de la igualtat inicial, va agafar la directa i va dominar l’escocesa canviant el volant de direcció i de velocitat, buscant la xarxa i portant la iniciativa. Per a desesperac­ió de la seva rival també s’anotava els punts més competits, aquests que s’allargaven i requerien defenses inversembl­ants. Els xiscles de Marín eren constants.

El favoritism­e li venia pels precedents (7-2 al seu favor) i pel seu pedigrí, però faltava veure si l’esquerrana mantindria el to i l’encert en la seva tornada a una final. No va dubtar en cap moment. La feina feta al CAR de Sierra Nevada a l’última fase de la seva posada a punt ha donat el seu fruit.

La jugadora de Huelva ha re

 ?? RODRIGO JIMÉNSZ / SFS ?? Carolina Marín celebrant la seva victòria a la final del Campionat d’Europa a Madrid
RODRIGO JIMÉNSZ / SFS Carolina Marín celebrant la seva victòria a la final del Campionat d’Europa a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain