La Vanguardia (Català-1ª edició)

Moneke no és suficient per guanyar a Tenerife

-

nascut, s’ha recuperat, s’ha alçat i ha tornat a l’elit després d’una altra greu lesió de genoll, encara més important que la primera. No va poder defensar al Japó l’or que va aconseguir a Rio’16, però no s’ha rendit. És una lluitadora. Una jugadora que transmet, que és plena d’entusiasme, que sempre celebra cada punt com si li anés la vida. Als 28 anys presenta un historial descomunal, però no ha dit ni de bon tros l’última paraula. Sis vegades campiona d’Europa, tres campiona del món, or olímpic al Brasil...

“Quan una es lesiona no sap si pot tornar a jugar a bàdminton. Per a mi estar en aquest campionat ja era una victòria. Aquest or és de tot aquest públic que m’ha ajudat a Madrid i de tot el meu equip”, va declarar l’andalusa, que va afegir: “Aquest campionat el dedico a una persona en especial, el pare (mort el 2020), que és l’únic que no hi ha pogut ser”, va comentar Marín, que va revelar que en l’abraçada que es va fer amb el seu entrenador, Fernando Rivas, al final del partit, només es van dir una paraula: “Gràcies”.

“Hem passat un temps difícil amb la lesió i per això ara vull gaudir. Tinc al davant coses molt boniques i vull començar a pensar en els Jocs de París, en què m’agradaria tornar a pujar al podi”, va dir.

Si els genolls la respecten, i més tenint en compte que es tracta d’un esport en què pateixen moltíssim per la seva flexió constant, probableme­nt hi serà.

El seu objectiu a Madrid era recuperar sensacions i seguir la tàctica de Simeone, la d’anar partit a partit després d’accelerar la seva recuperaci­ó les últimes setmanes i també després de superar un temps confinada per coronaviru­s. Ho va fer així fins a l’èxit final. Va començar la seva etapa amb dues victòries per la via ràpida contra la txeca Katerina Tomalova (29 minuts) i la ucraïnesa Maria Ulitina (22 minuts). En canvi, als quarts, la danesa Line Hojmark Kjaersfeld­t la va fer suar de valent amb un partit a tres sets i que va durar una hora i cinc minuts. I divendres a les semifinals, la seva víctima va ser la turca Neslihan Yigit, que va caure derrotada per 21-14 i 21-13. A l’hora de la veritat Marín va ser la de sempre. Una jugadora suprema. Ha tornat.

“He tornat, la meva sensació és de felicitat; la lesió està oblidada, ja penso en els Jocs de París”

El partidàs de Chima Moneke, que va firmar un espectacul­ar 43 de valoració, no va ser suficient perquè el Baxi Manresa firmés una altra victòria a la Lliga Endesa. Els de Pedro Martínez van caure a la pista del Lenovo Tenerife (94-83). El triomf classifica matemàtica­ment els canaris per als playoffs. / Redacció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain