La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès presentarà querelles per l’espionatge les pròximes setmanes

-

El president Pere Aragonès va anunciar ahir que les pròximes setmanes presentarà una querella per l’espionatge que va patir quan era vicepresid­ent del Govern amb el programa Pegasus. Els serveis jurídics de la Generalita­t, segons va revelar en una entrevista amb ElDiario.es, estan estudiant quines possibilit­ats hi ha per emprendre accions legals i

“arribar fins al fons de la qüestió”. “Arribarem fins al final, farem servir tots els mitjans de defensa legal que tenim al nostre abast, perquè s’han vulnerat drets bàsics”, va recalcar el també coordinado­r d’ERC.

A més a més, en la línia dels avisos emesos pel seu partit aquests darrers dies, el cap de l’Executiu català va advertir al Govern de Pedro Sánchez que “l’estabilita­t parlamentà­ria és molt difícil si no s’assumeixen responsabi­litats”, és a dir, si no hi ha dimissions.

Margarita Robles, ministra de Defensa, és a la diana dels republican­s, sobretot després de les seves paraules al Congrés dels Diputats la setmana passada durant la sessió de control. “El més important és l’assumpció de responsabi­litats i que es dugui a terme una comissió d’investigac­ió amb totes les garanties al Congrés. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha demostrat la seva incapacita­t per gestionar una situació d’aquesta mena”, va assenyalar el president.

Sobre la qüestió també s’hi van pronunciar ahir, en les mobilitzac­ions del Primer de Maig, altres dirigents polítics. Jaume Asens, dirigent dels comuns i president del grup d’Unides Podem al Congrés, va reclamar a ERC i PSOE que “mirin més a la seva esquerra”, en un moment de fredor i distanciam­ent entre les dues forces, i va demanar que “no pagui la ciutadania els plats trencats” de l’espionatge, amb referència al vot contrari dels republican­s al pla anticrisi.

Per part de Podem, en una entrevista concedida a Europa Press, la coportaveu estatal, Alejandra Jacinto, va estimar raonable que es depurin responsabi­litats sobre l’espionatge i que el Congrés emprengui accions legals. ●

Podem veu raonable que el Congrés també emprengui accions legals per l’ús de Pegasus

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain