La Vanguardia (Català-1ª edició)

La segona Nannyfy

Després de la covid i de pivotar el seu negoci, l’empresa de Claudia de la Riva aconseguei­x 900.000 euros per enfocar-se en l’educació

-

Abans que arribés la pandèmia, Nannyfy funcionava com “l’Uber de les mainaderes”: oferia serveis per a l’atenció dels infants mitjançant una plataforma que connectava pares amb cuidadors. Però amb la covid va arribar el confinamen­t i el mercat va canviar. En poc més de 48 hores, Claudia de la Riva va reunir el seu equip i va decidir pivotar el seu negoci cap als vídeos per entretenir els més petits. Com a mínim fins a tornar a la normalitat.

Al cap d’unes setmanes, però, a Nannyfy es van adonar que el potencial del nou servei era molt gran. Van detectar a més que hi havia un interès creixent en els continguts multimèdia de classe més curricular centrats en l’aprenentat­ge.

I llavors la mutació va fer un pas més: Nannyfy va passar del negoci d’intermedia­ció per aconseguir mainaderes per esdevenir una plataforma educativa. L’empresa es va activar contractan­t personal i buscant nous perfils. I, òbviament, nou finançamen­t.

Però la història de les start-ups no acostuma a ser lineal: hi ha tobogans i pedres pel camí. Claudia de la Riva va entendre a començamen­ts del 2021 que amb la tornada a l’escola presencial caldria fer un salt qualitatiu a la seva oferta. A més, la caixa de l’empresa s’acabaria l’agost d’aquell any.

Les coses no van sortir com s’esperaven. Primer hi va haver un fons que va prometre uns tres milions d’euros i que es va fer enrere l’últim moment. Després va aparèixer un inversor francès que va demostrar interès fins i tot a comprar l’empresa, però al final va desaparèix­er sense cap motiu.

Nannyfy va trontollar. Van arribar els acomiadame­nts. Hi va haver dos mesos de nòmina que no es van poder pagar. Es van començar a acumular deutes. Una campanya de menyspreu agressiva en xarxes socials va afegir més tensió a la financera: l’emocional. “He après que un emprenedor ha de ser tossut i persistent. És cert que algunes coses les hauria pogut gestionar més bé, però creia molt en el meu projecte i he lluitat perquè pogués continuar endavant”, explica Claudia de la Riva.

Nannyfy acaba de tancar una esperada ronda de finançamen­t de 900.000 euros amb aportacion­s d’unes societats familiars i d’inversors particular­s. Ara l’objectiu és ambiciós: canviar de nom la companyia, introduir elements d’intel·ligència artificial i de realitat virtual i vendre el servei educatiu també a institucio­ns i governs. “Els pares deixem que els nostres nens mirin pantalles per permetre’ns un descans. Però la idea és que trobin a la nostra plataforma material didàctic adaptat a les diferents edats perquè aprenguin i s’entretingu­in”, explica De la Riva. Nannify comença una segona vida. Com va dir Federico Fellini, “sense decadència, no hi ha renaixemen­t”. ●

L’empresa va néixer com a mitjancera de mainaderes; ara és una plataforma educativa

 ?? ARXIU ?? Claudia de la Riva, directiva de Nannyfy
ARXIU Claudia de la Riva, directiva de Nannyfy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain