La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Parlament s’enterbolei­x fent uixer el fill de la secretària general

Andreu no va informar del conflicte d’interessos i Borràs li exigeix explicar-se “fins al final”

- ALEXeCPRL

D’un temps ençà, el Parlament sembla que s’ha convertit en la casa dels embolics. Ahir l’agència Efe va revelar un altre enrenou amb aparences de nepotisme i endogàmia que ha posat a la picota la seva secretària general, Esther Andreu.

L’emoticona d’El crit, de Munch, va ser la imatge que més es va adjuntar a la notícia, que va córrer com la pólvora entre diputats i funcionari­s, que el fill d’Andreu havia estat nomenat en la reunió de la Mesa de dimarts uixer interí sense que la seva mare en donés compte.

La mateixa presidenta del Parlament, Laura Borràs, va assegurar que s’havia assabentat a posteriori que Jan Forner –quart a la borsa de treball– era fill de la seva secretària general, que legalment estava obligada a abstenir-se d’intervenir en el procedimen­t i a comunicar al seu superior jeràrquic que tenia un familiar entre els aspirants per evitar el conflicte d’interessos.

Per aquesta raó, i davant l’enrenou que es va generar, Borràs va exigir a Andreu, que a la tarda va emetre un comunicat exculpator­i adduint que tota la informació del concurs era pública i que ella es va inhibir i no hi va intervenir en absolut, “que se sàpiga com ha anat tot el procés des del principi fins al final”, van afirmar fonts de presidènci­a.

Alguns membres de la Mesa es van mostrar sorpresos i van qüestionar “l’ètica i l’estètica” de l’actuació d’Andreu, que no va informar que el seu fill era entre els opositors, malgrat que ella mateixa podia influir directamen­t o indirectam­ent en el tribunal examinador. I tampoc no va avisar quan va ser elegit després d’obtenir la puntuació més alta en la prova teoricoprà­ctica i una molt bona valoració en l’entrevista personal, cosa que li va permetre avançar candidats amb més mèrits, és a dir, en l’argot funcionari­al, que havien aprovat l’oposició anteriorme­nt i s’havien quedat sense plaça.

Els comuns van anunciar que exigiran a Andreu que plegui si es confirmen els fets. I ERC, la CUP, el PP i Ciutadans també van demanar aclariment­s sobre la pulcritud de l’elecció. ●

 ?? OaSca a/OaSaG T aor ?? Esther Andreu
OaSca a/OaSaG T aor Esther Andreu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain