La Vanguardia (Català-1ª edició)

Catalunya i Aragó es juguen la solvència de la candidatur­a olímpica en 15 dies

La negociació encara la recta final amb el repartimen­t de proves al centre de la polèmica

-

El temps no juga a favor de la candidatur­a dels Jocs d’hivern del 2030 per dos motius: la seu olímpica pot decidir-se, segons va apuntar dimecres Alejandro Blanco, president del COE, d’aquí menys d’un any i convé preparar bé la candidatur­a; i d’altra banda, com més corre el rellotge el desacord polític és més evident i està minant la confiança en el COI. Amb tots aquests ingredient­s sobre la taula, Blanco ha donat de termini fins al 20 de maig per resoldre de manera definitiva la qüestió.

El president del COE va deixar anar una frase durant l’atenció a la premsa a Barcelona: “Una cosa que estava acordada s’ha desfasat una miqueta”. És significat­iu, ja que és la primera vegada que podria estar obrint la porta a plantejar algun lleuger canvi en el repartimen­t de proves entre Catalunya i Aragó respecte a l’acord que van tancar els equips tècnics del Comitè i dels governs espanyol, català i aragonès .

El Govern català s’hi ha oposat rotundamen­t fins ara. Javier Lambán, president del Govern d’Aragó, va deixar clar ahir que per comptar amb el vistiplau de la seva comunitat cal una candidatur­a “equilibrad­a”. A més, la confiança que Lambán va professar a Blanco a començamen­ts d’any ha virat a recel.

Ahir la consellera de Presidènci­a, Laura Vilagrà, va comparèixe­r al Parlament. Va tornar a apostar per Catalunya com a líder de la candidatur­a després d’emmarcar “la col·laboració” amb Aragó en una proposta de repartimen­t de proves que, segons va dir, ja “està negociada i que Aragó va acceptar”. Però Lambán no vol exercir “de comparsa”, segons ha repetit. Tot es complica encara més si, a més a més, es té en compte que l’aposta de Blanco és que la marca Barcelona aparegui al nom de la candidatur­a.

En espera d’una nova reunió a quatre, Laura Vilagrà va anunciar ahir que Pere Aragonès signarà el 27 de maig el decret de convocatòr­ia de les consultes populars del 24 de juliol. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain