La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detinguts dos piròmans que van cremar contenidor­s de residus

-

Mals temps per als piròmans urbans. Les policies locals de Barcelona i Girona han detinguts dos individus que durant els últims dies s’havien dedicat a cremar diversos contenidor­s a les respective­s ciutats.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana va localitzar i va detenir un home que va cremar quatre contenidor­s acabats d’estrenar al districte de l’Eixample. L’incendiari va perpetrar totes les malifetes en encara no mitja hora l’1 de maig, als carrers Diputació i Viladomat. Va ser detingut gràcies a la col·laboració ciutadana, en aquest cas per la descripció que va fer del subjecte una veïna. Els agents de la Guàrdia Urbana el van detenir a la Gran Via i van comprovar que a la motxilla hi portava el material necessari per cremar els contenidor­s.

Una situació semblant s’ha viscut a Girona, ciutat on la policia local va detenir ahir al matí el presumpte autor de la crema de contenidor­s al barri de Santa Eugènia. Es tracta d’un home que viu al mateix barri i que no consta que tingui antecedent­s policials.

El piròman gironí va provocar almenys la crema de set contenidor­s ubicats en diversos punts del carrer de les Agudes entre el 24 de febrer i el 10 d’abril. Després d’un mes i mig d’investigac­ió, els agents van confirmar l’autoria dels fets. El detingut actuava sempre de la mateixa manera: s’acostava als contenidor­s i quan no se sentia observat encenia un paper que introduïa a dins.

El regidor de Seguretat i Neteja, Eduard Berloso, va assenyalar que “la crema de contenidor­s, més enllà dels danys materials [un valor estimat de 5.878 euros], havia ocasionat una alarma social a Santa Eugènia”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain