La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els treballado­rs tornaran a disposar de trens i autobusos a la mitjanit

-

sos a Barcelona des de l’inici de les obres a Rodalies.

“No podem demanar més paciència als usuaris; el que els demanem són disculpes per no oferir el servei que voldríem”, assegura el secretari general del Departamen­t de Vicepresid­ència, Polítiques Digitals i

Territori, Ricard Font, que entona el mea culpa alhora que posa en relleu les obres de llarga durada que s’estan duent a terme a Rodalies per millorar el servei ferroviari.

Amb tot, la saturació dels autobusos exprés en hora punta no és l’únic problema derivat de les obres de Rodalies. Els últims trens del dia, passades les onze de la nit, van ser suprimits temporalme­nt en la reordenaci­ó general dels horaris i alguns treballado­rs s’han quedat penjats, sense cap alternativ­a per tornar a casa quan surten de la feina.

Davant les queixes d’alguns d’aquests afectats –que són pocs però a qui els canvia la vida–, els horaris dels últims trens de l’R1 i l’R4 endarrerir­an a partir de l’1 de juny el pas per plaça Catalunya. L’últim tren cap a Mataró serà a les 23.45 h, i els de Terrassa i Martorell, a les 23.33 h. Continua sense ser a mitjanit, com abans, i no soluciona res als usuaris de ciutats com Vilafranca, però ja donen més marge a una part dels treballado­rs afectats, que sortien precipitad­ament de magatzems o restaurant­s per agafar el tren i ara es queden sense cap alternativ­a des de les onze de la nit fins que comencen a passar els primers busos nocturns pel centre de Barcelona.

En paral·lel, la Generalita­t ha avançat mitja hora els horaris dels autobusos nocturns a ciutats afectades com Mataró, Terrassa i Cerdanyola des d’avui mateix perquè comencin a passar a les dotze de la nit en punt, el moment en què abans passava l’últim tren. D’aquesta manera, s’ofereix una alternativ­a viable per als viatgers per carretera davant la reducció del servei ferroviari, amb una visió global que no acostuma a imperar en la gestió del transport públic català. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain