La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos dels tres morts de Santa Coloma estaven de visita a l’edifici cremat

-

Dos dels tres homes morts en l’incendi intenciona­t que es va declarar dijous a la matinada a Santa Coloma de Gramenet estaven de visita. Tots dos de nacionalit­at georgiana anaven a un sopar per celebrar l’anunci del casament d’uns amics. El tercer mort i la dona, que continua greu a l’hospital Vall d’Hebron, eren els inquilins del segon pis, l’habitatge més afectat per les flames.

La policia científica dels Mossos d’Esquadra continua en espera del resultat al laboratori de les proves que van recollir als diferents escenaris de l’incendi i que van enviar a analitzar. Entre aquests elements, hi ha la roba de l’inquilí del primer pis, qui els seus veïns assenyalen com a sospitós i a qui els investigad­ors també van recollir mostres a les mans per si aquella matinada va manipular algun accelerant que el pugui relacionar amb l’autoria de l’incendi.

En espera dels resultats, el grup d’homicidis de la Regió Metropolit­ana Nord prosseguia ahir amb el seu atestat. Un informe en què també apareix un cotxet de nadó, que en el moment que va tenir lloc l’incendi va cremar de manera intenciona­da en un bloc del passeig de Llorenç Serra, 42, a pocs metres de la tragèdia.

El bloc sinistrat, el número 23 del carrer Sant Joaquim, continuava ahir clausurat. La unitat central d’inspeccion­s oculars dels Mossos va treballar dijous en els cinc pisos de la finca i en l’escala per determinar els dos focus que es van trobar els Bombers quan hi van arribar.

Un era al quadre de comptadors de l’entresol i el segon al replà del primer pis. Casualitat­s o no, el primer pis és precisamen­t on vivia la parella de dominicans que tres dies abans va denunciar el sospitós per amenaces. Un veí que aquella nit no va dormir a l’edifici. El foc es va descontrol­ar quan va cremar uns mobles i pots de pintura que feia dies que eren a l’entrada, i que van servir per incrementa­r la càrrega de foc de l’incendi. Les flames es van colar al pis dels morts quan van obrir la porta per fugir fatalment escales a baix. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain