La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elsa Artadi renuncia a ser candidata i deixa la política

La vicepresid­enta de JxCat anuncia al seu cercle que no serà la candidata a l’alcaldia de Barcelona

- MANÉeESPA

Elsa Artadi no serà la candidata de Junts per Catalunya a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals de l’any vinent i deixarà la política. La dirigent de JxCat va comunicar la decisió ahir als col·laboradors més propers, segons va avançar El Nacional i va confirmar La Vanguardia.

L’encara vicepresid­enta de Junts, que fins fa unes quantes setmanes era també portaveu del partit, abandonarà l’activitat política per motius personals, segons les fonts consultade­s.

La dirigent de la formació de Carles Puigdemont ha pres aquesta decisió a l’avantsala del congrés del seu partit, que tindrà lloc el 4 de juny a Argelers. Al conclau es renovaran els lideratges de la formació, ja que Puigdemont, que és president del partit, i Jordi Sànchez, secretari general, no optaran a la reelecció. Artadi és, a més de regidora de la capital catalana, diputada al Parlament.

El maig de l’any passat, després de l’acord per a la investidur­a de Pere Aragonès entre Junts i Esquerra, va renunciar a ser consellera del Govern de la Generalita­t tot i haver format part de l’equip negociador, i va anunciar que se centraria en la cursa electoral per Barcelona, en la qual no havia tingut rivals interns. El

L’encara vicepresid­enta de Junts abandonarà l’activitat política per motius personals

2019 va ser la número dos de la candidatur­a de Quim Forn, que llavors estava pres a Lledoners. Abans havia estat, amb Quim Torra, consellera de la Presidènci­a i portaveu de l’Executiu català.

Artadi va iniciar la seva carrera a primera fila política a les eleccions del desembre del 2017, quan va passar a ser diputada, després d’haver estat una col·laboradora de Carles Puigdemont al Govern. La dirigent forma part del nucli de l’expresiden­t amb Josep Rius i altres dirigents i va formar part de l’embrió de Junts. Al grup parlamenta­ri, d’inici, va assumir responsabi­litats i era un dels pesos pesants de Junts. Avui, en una compareixe­nça, s’explicarà. ●

 ?? IOBaSc G    a   S OOa BG ?? Artadi durant el ple de l’Ajuntament de la setmana passada
IOBaSc G a S OOa BG Artadi durant el ple de l’Ajuntament de la setmana passada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain