La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amber Heard dibuixa un monstre

L’actriu, entre llàgrimes, puja a l’estrada i acusa Depp d’agressió i abusos

- ISA E C AE S

Per fi Amber Heard (36) va pujar a l’estrada al judici per la demanda interposad­a pel seu exmarit, Johnny Depp (58), per difamació. Després de tres setmanes de procés –televisat en directe–, en què l’actor va donar el seu testimoni, dimecres l’actriu va ser el centre d’atenció en la seva primera declaració al tribunal de Fairfax, a l’estat de Virgínia.

Entre llàgrimes, va afirmar que Depp es drogava i es transforma­va en “un monstre” que l’agredia i abusava sexualment d’ella. I va explicar un episodi en què el seu exmarit presumptam­ent va amenaçar de matar-la durant una discussió al seu iot per les Bahames. “Em va agafar pel coll, em va sostenir un segon i em va dir que em podria matar i que jo era una vergonya”, va assegurar l’actriu. Depp era a la sala escoltant el relat, amb vestit i corbata, pentinat amb una cua, amb posat seriós sota unes ulleres de sol. L’actor menjava ossets de goma i de tant en tant feia comentaris al seu advocat.

L’actriu, amb els cabells recollits a un costat, també portava un vestit jaqueta i pantalons foscos amb armilla interior i camisa blava de ratlles. En la seva declaració va explicar un altre presumpte episodi violent de l’actor abans d’una festa en autocarava­nes en un desert buscant unes drogues que no apareixien. “Em va treure la roba interior i em va dir: ‘Farem una recerca a la vagina’. Va dir que buscava la seva cocaïna. Em va ficar els dits a dins”, va exclamar entre llàgrimes.

Heard també va parlar de la primera vegada que Depp li va pegar, després que ella li preguntés per un tatuatge, “una cosa estúpida i insignific­ant”, a parer seu. Que al principi es va pensar que era una broma i va riure. La va tornar a bufetejar amb més força i, a més a més, la va insultar. Entre llàgrimes, va dir que allò li va canviar la vida. “Sabia que no ho podia perdonar sense més ni més, perquè tornaria a passar. Tant de bo que m’hagués aixecat i hagués marxat d’aquella casa”, va dir.

Amber Heard va recordar que quan van començar la relació,

En la seva primera declaració explica que el seu exmarit li va ficar els dits a la vagina buscant droga

Amb r H ard va plorar div rs s v gad s durant la s va prim ra d claració Johnny pp va s r pr s nt a la sala scoltant la d claració d la s va dona després de coneixe’s al rodatge d’Els diaris del rom, “n’estava bojament enamorada”. I va afegir: “Em pensava que era l’amor de la meva vida”. Va dir que en aquella època era “amable”, “generós”, tractava bé els seus pares. Va recordar un ganivet que van comprar junts i que tenia gravat en espanyol: “Hasta la muerte”. Però el que semblava un conte de fades es va acabar convertint en un malson.

Heard creu que les drogues canviaven la manera de ser de Depp. “En Johnny amb speed és molt diferent d’en Johnny amb opiacis; en Johnny amb opiacis és molt diferent d’en Johnny amb cocaïna. Havia d’aprendre a fer atenció a les diferents versions d’ell”, va declarar l’actriu.

I a continuaci­ó, plorant, va dir: “Em costa trobar les paraules per descriure com és de dolorós, això. Per a mi és horrible asseure’m aquí a reviure-ho tot. Sentir gent que vaig conèixer, el meu exmarit, amb qui he compartit una vida, parlar de les nostres vides com ho han fet... Això és el més dolorós i difícil que he viscut mai”.

La psicòloga de la demandada, Dawn Hughes, també va declarar i va assegurar que l’actriu va patir un calvari amb l’actor, que li va dir: “L’única manera de sortir d’aquesta relació és la mort”.

Johnny Depp demana una indemnitza­ció de 50 milions de dòlars per difamació, que va fer un mal irreparabl­e a la seva carrera, i la fa responsabl­e de la cancel·lació de la seva participac­ió en Piratas del Caribe. La demanda va arribar després que Amber Heard publiqués a The Washington Post el 2018 un article en què assegurava haver patit abusos i agressions de la seva exparella. A l’escrit es definia com “una figura pública que representa l’abús domèstic” i deia que havia comprovat en la pròpia pell que “les institucio­ns protegeixe­n els homes acusats d’abús”, sense esmentar Depp. ●

 ?? ELIZABETH FRANTZ / AP ??
ELIZABETH FRANTZ / AP
 ?? ELIZABETH FRANTZ / EFE ??
ELIZABETH FRANTZ / EFE
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain