La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els menors s’estan 4 hores al dia connectats a pantalles fora de les aules

-

El temps que els menors dediquen a les plataforme­s i aplicacion­s digitals ha baixat després dels moments més durs de la pandèmia i els successius confinamen­ts, però encara s’estan quatre hores de mitjana diàries connectats a les pantalles fora de les aules. Utilitzen sobretot YouTube, Prime Video i Netflix com a plataforme­s de vídeo; WhatsApp, Zoom i Discord com a aplicacion­s de comunicaci­ó; TikTok, Instagram i Snapchat com a xarxes socials, i els videojocs més populars continuen sent Roblox i Brawl Stars.

Les dades es posen en relleu a l’estudi Del canvi a l’adaptació: vivint i aprenent en un món digital, elaborat per Qustodio, una plataforma especialit­zada en la seguretat i control digital. El treball radiografi­a les tendències i l’ús digital durant el 2021 en tres països: Espanya, els Estats Units i el Regne Unit.

El responsabl­e d’aquesta plataforma, Eduardo Cruz, va explicar ahir, a la presentaci­ó a Madrid de l’informe, que els efectes a llarg termini de la dependènci­a tecnològic­a encara es desconeixe­n, però va avançar algunes conseqüènc­ies positives i negatives que ja exposen les famílies.

Les negatives: la majoria de les famílies (un 75%) ja han comprovat que l’abús dels dispositiu­s digitals afecta negativame­nt els seus fills; han reduït l’activitat física, estan més “aïllats” i els alteren les rutines del son.

Les positives: les famílies perceben com milloren les seves capacitats tecnològiq­ues; l’ús de moltes aplicacion­s i dispositiu­s millora l’aprenentat­ge, tenen més autonomia per investigar i explorar noves idees i aquestes eines milloren la socialitza­ció dels menors. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain