La Vanguardia (Català-1ª edició)

El festival OFFF obre amb una exposició d’obres NFT

Els ponents debaten sobre el futur de l’art digital i el metavers

- Balcelona

El festival OFFF, que ja arriba a la 21a edició al Disseny Hub de Barcelona, va obrir ahir les portes amb les 3.500 entrades esgotades des de feia dies. A la presència de creadors destacats s’afegeix aquest any la primera gran exposició presencial d’obres NFT a la ciutat.

Artistes i creadors vinculats a la xarxa d’OFFF van posar en marxa al març el web www.ouche.art, on es van posar a la venda obres d’artistes del disseny com Brendan Dawes, Six N. Five, Boldtron, Joëlle Snaith, Pawel Nolbert i Jana Styblová. Les obres tenen preus de sortida que oscil·len entre els 150 i els 3.500 euros, però es venen pel sistema de subhasta, i ahir alguna ja havia superat la cotització dels 6.800 dòlars. Les peces d’aquesta primera col·lecció Roads not taken que estan a la venda es poden visionar aquests tres dies a l’espai Agora (4a planta del Disseny Hub).

L’OFFF 2022, que es va obrir ahir i s’acabarà demà, reuneix 62 ponents vinculats a la creativita­t, el disseny, l’art visual i la cultura digital, amb noms com David Carson, DixonBaxi, Musketon, Paula Scher, Porto Rocha, Refik Anadol, Stuart Landfield i Timothy Goodman. El festival d’aquest any posa el focus en l’art digital i aprofundei­x no només en l’univers NFT, sinó també en el metavers. La clausura de demà anirà a càrrec de Main Titles, dirigits per Gmunk, i amb la projecció d’un mapping sobre la casa Batlló creat per l’artista turcoameri­cà Refik Anadol, un dels pioners en l’estètica de la intel·ligència artificial que poc abans haurà tingut sessió pròpia al mateix Disseny Hub.

Entre els convidats destacats hi ha David Carson, que dirigeix un workshop on el públic pot crear el seu propi cartell utilitzant la seva tècnica del collage, i el muralista i il·lustrador Timothy Goodman. També hi ha tallers gratuïts de

El festival OFFF, que va començar el 2000, ja s’ha organitzat en 40 ciutats, i aquest any va a Sevilla i Tel-Aviv

 ?? BPM ?? Sala del Disseny Hub on s’exposen els NFT a subhasta
BPM Sala del Disseny Hub on s’exposen els NFT a subhasta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain