La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els 12 minuts més cars del ‘mapping’ a la casa Batlló

-

El festival es tanca

amb la projecció d’un mapping sobre la casa Batlló de Barcelona demà dissabte a partir de les 21.30 hores. Ha estat creat per a l’ocasió per l’artista i dissenyado­r Refik Anadol, de 35 anys, d’origen turc però resident a Los Angeles. Serà una reinterpre­tació digital de la façana d’aquest emblemàtic edifici de Gaudí amb una durada de dotze minuts. Aquesta obra, convertida en un NFT, serà subhastada per la casa Christie’s, amb una valoració inicial d’entre un i dos milions de dòlars.

Designit i Wacom, tutories personalit­zades a càrrec d’Adobe Creativity Hub i xerrades de Houdini. Hi ha dues zones amb projeccion­s al pati i una altra de gastronòmi­ca. Ahir hi va haver també sessions de pintura en viu promogudes per Montana i un mural de David Milan.

Com cada edició, el festival estrena una nova identitat, aquesta vegada creada per l’estudi barceloní Vasava, que ha renovat també el lloc web.

Pep Salazar, director del festival, es mostrava ahir satisfet de l’acollida després dels dos anys de pandèmia. Va destacar positivame­nt el conveni de cinc anys que tenen amb l’Ajuntament de Barcelona i que els permet planificar amb temps. Aquest any estan previstos dos festivals més, a Sevilla i Tel-Aviv, “cosa que demostra la vigència d’un model en què som pioners”. Des del seu llançament, el 2000, ja s’ha organitzat en més de 40 ciutats. Salazar també explica que gairebé un 60% dels visitants repeteixen, cosa que significa que es tracta d’un públic molt fidel. La majoria són estrangers i profession­als. Hi destaquen un 20% d’alemanys, seguits pels britànics. En conjunt, accedeix al festival un públic, generalmen­t jove, procedent de fins a 50 països diferents. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain