La Vanguardia (Català-1ª edició)

La llista de més venuts de Sant Jordi es tanca per primer cop amb un empat

-

Per primera vegada des que s’elabora, la llista oficial de llibres més venuts de Sant Jordi, en l’apartat de ficció en castellà, s’ha tancat amb “un empat tècnic”, entre Roma soy yo (Ediciones B), de Santiago Posteguill­o, i El libro negro de las horas (Planeta), d’Eva García Sáenz de Urturi, segons les dades definitive­s facilitade­s aquesta setmana per la Cambra del Llibre. També es dona el fet que, per primer cop des de Jo confesso, de Jaume Cabré (2011), el títol més venut en tots les categories és en català, la novel·la Benvolguda, d’Empar Moliner.

Els resultats es recullen a partir de les dades de caixa de 192 llibreries de tot Catalunya i després “són sotmeses a una prospecció” a partir de trucades a altres llibreries. Els punts de venda consultats no inclouen ni plataforme­s com Amazon ni grans superfície­s com El

Corte Inglés, i l’única gran cadena de llibreries és Casa del Llibre, però no d’altres com la Fnac.

“La diferència de vendes entre aquests dos títols era tan petita que hem considerat que entrava dins del marge d’error”, afirma un responsabl­e del procés, sense quantifica­r aquesta distància negligible. En les dades de la consultora GfK d’aquella mateixa setmana, el llibre de Posteguill­o va vendre a tot Espanya 5.000 exemplars més que el de Sáenz de Urturi.

La llista oficial inclou dades de vendes dels dies 20, 21, 22 i 23, “on la punta principal, i amb molta diferència, és la del dia 23”. Aquest any la llista definitiva ha tardat més dies a fer-se pública que altres vegades.

Aquest 2022, a més a més, la pugna entre els dos títols tenia la lectura de veure’s com una lluita entre els dos grans grups editorials, Planeta i Random House. El resultat són taules. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain