La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No intenteu entendre-ho”

El madridisme apel·la a la idiosincrà­sia del club i a Anglaterra no se’n saben avenir

-

ment que el Madrid remuntés fins que ha marcat. Si m’haguessin preguntat qui guanyaria avui, hauria dit sistemàtic­ament que el City”.

Juntament amb Ferdinand va estar a peu de gespa Joleon Lescott, que va jugar al City del 2009 al 2014. L’excentral es va declarar fan de Benzema, que considera fonamental en els èxits del Madrid: “Crec que és el millor davanter que hi ha avui. Soc un gran fan de Benzema i ho he estat també abans d’aquesta temporada. Està al 100% i en la

Tots sabien què els esperava al Bernabeu a la Champions, però ningú no ho ha pogut evitar

cursa de ser al top 2 o top 3. No em sorprendri­a que guanyés la Pilota d’Or”. Després, va atribuir l’eliminació del seu exequip a la falta de fortuna: “Això és molt dur per a Guardiola. Per guanyar aquesta competició has de tenir una mica de sort. No és la primera vegada que el City cau en aquestes situacions”, va dir.

En un pla ja molt més madridista, les explicacio­ns d’Emilio Butragueño, director de relacions institucio­nals del club blanc, no es van escapar del tòpic de recórrer a l’intangible: “Al Bernabeu al final hi passa alguna cosa, però per damunt de tot hi ha l’esperit. Som el Reial Madrid i això pot passar”.

Molt addicte a les xarxes socials amb tuits curts, de seguida va aparèixer Guti, junt amb Raúl i Casillas l’emblema nacional del Madrid que va aixecar tres Champions del 1998 al 2002: “El City és un gran equip, però li falta l’ADN del Madrid”.

Jorge Valdano, que ho ha estat tot al club, des de jugador fins a entrenador passant per secretari tècnic i director general, va acabar el partit entre llàgrimes. La seva anàlisi final va ser tan reposada com és habitual. Per l’argentí, el Madrid va superar les tres rondes per la condició de local a les tres eliminatòr­ies: “Ens va semblar increïble el que va passar. Sis minuts són un segle en aquest estadi quan la gent està en ebullició. Des dels vuitanta, quan la gent estava dreta a les grades, que no veia res d’igual. És la màgia del futbol i del Madrid. Només li falta bategar, al Bernabeu: és importantí­ssim unir el cor de l’equip i el del públic”, afirma. ●

(*) Galeries adherides al Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.

Glasgow Rangers i Eintracht de Frankfurt es veuran les cares a la final de l’Europa League, que es jugarà el 18 de maig al Ramón Sánchez Pizjuán.

Com ja va fer a quarts amb el Braga, el conjunt escocès va capgirar l’eliminatòr­ia amb una gran arrencada de partit. Els deixebles de l’exblaugran­a Gio van Bronckhors­t, que van caure per 1-0 a l’anada, es van imposar a l’RB Leipzig alemany, a qui ja dominaven per 2-0 al mi

 ?? DAVID RAMOS /  ETTY ?? Els futboliste­s del Reial Madrid celebrant la classifica­ció per a la final de París
DAVID RAMOS / ETTY Els futboliste­s del Reial Madrid celebrant la classifica­ció per a la final de París

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain