La Vanguardia (Català-1ª edició)

La lesió de Gerard Piqué s’agreuja

És probable que el central no torni a jugar aquesta temporada

-

Al minut deu del Barça-Mallorca, Gerard Piqué va començar a tenir molèsties. Abans de la mitja hora, va haver de demanar el canvi. La tendinopat­ia que té a l’adductor llarg de la cama esquerra s’ha agreujat, serà baixa contra el Betis i probableme­nt no tornarà a jugar aquest curs. Només hi ha un context que provocaria que tornés: que l’equip el necessiti per assolir l’objectiu de quedar entre els quatre primers classifica­ts. “Llavors veuríem si pot jugar els dos últims partits”, apunten des del club.

Al Barça li queden quatre matxs per jugar. Contra el Betis al Villamarín demà (21.00 h), contra el Celta al Camp Nou el dimarts 10 de maig (21.30 h), a Getafe al

Coliseum Alfonso Pérez el diumenge 15 (18.30 h) i acabarà la temporada a casa contra el Vilareal el 22 de maig (18.30 h).

Feia temps que Piqué arrossegav­a molèsties a l’adductor esquerre. A Frankfurt va donar el primer avís. Va durar 22 minuts sobre la gespa i els serveis mèdics li van recomanar que descansés. Es va estar onze dies de baixa i es va perdre la tornada i els partits de Lliga contra el Llevant i el Cadis. “És una molèstia que ha arrossegat. Necessita descans, espero que estigui a punt dijous contra la Reial Societat”, va apuntar llavors Xavi. Piqué es va cuidar alternant entrenamen­ts grupals amb exercicis específics al gimnàs i va tornar per a la important visita a Anoeta el 21 d’abril. El Barça va patir però va guanyar (0-1).

Va descansar una altra vegada davant el Rayo Vallecano i l’equip va perdre per tercera vegada consecutiv­a al Camp Nou. Per això, tot i que el dia abans del partit contra el Mallorca es va quedar al gimnàs, el capità va forçar i va ser titular. La situació ho requeria. Sense ell el Barça només havia guanyat un dels últims cinc partits (Llevant). Però contra el Mallorca la cama no va respondre.

“M’ha dit que es trobava bé, però al minut 10 ho ha notat una altra vegada. Està fent un superesfor­ç, està superimpli­cat, però el dolor era allà, li costava de córrer. Tenir Piqué et dona seguretat com a entrenador, és important que hi sigui, però té aquestes molèsties”, va lamentar Xavi, que el considera una peça crucial al seu esquema. Al tècnic blaugrana li queden quatre centrals. Eric Garcia, és l’únic advertit de suspensió. Araújo ja ha complert cicle, Lenglet ha vist tres targetes i Umtiti una en l’únic partit que ha jugat contra l’Osasuna al desembre. Al gener es va lesionar. “Està a punt per jugar”, apunta el seu entorn, poc optimista que Xavi compti amb ell. Un altre recurs és Mingueza. ●

 ?? EX CAPARROS / GETTY ?? Piqué va demanar el canvi contra el Mallorca diumenge
EX CAPARROS / GETTY Piqué va demanar el canvi contra el Mallorca diumenge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain