La Vanguardia (Català-1ª edició)

Centrem fixa avui les bases del partit en un congrés

La formació elegeix la seva primera direcció i aprovarà els documents polítics i estatuts

-

Centrem afronta avui el seu congrés fundaciona­l. En el conclave, que estava previst per al març, s’hi aprovaran els documents organitzat­ius, polítics i una nova direcció. Però no estem davant un congrés clàssic, sinó més aviat es tracta que els inscrits –uns 400 des del gener– en la nova formació que impulsa l’exconselle­ra Àngels Chacón després del pacte de diferents forces polítiques ja existents –PDECat, Lliga Democràtic­a, Convergent­s i Lliures– ratifiquin els acords i els consensos fins ara assolits pels promotors de l’espai, que creien que convé un nou instrument que faci polítiques de centre i liberals al marge del procés.

En la formació hi conviuen persones de diferent trajectòri­a política, sobiranist­es i altres contraris a l’autodeterm­inació, però tots han trobat un punt comú en el respecte a la legalitat i en les aspiracion­s de Catalunya a tenir més autogovern.

Es dona per fet que Chacón serà la màxima dirigent de la formació i que Astrid Barrio també hi tindrà un paper destacat. Els qui no estaran al projecte, malgrat ser impulsors de l’espai, són Germà Gordó, que continua al capdavant de Convergent­s, o Antoni Fernández Teixidó, que era el líder de Lliures.

L’objectiu que tenen a Centrem és que el nou partit no si

L’exconselle­ra Àngels Chacón, impulsora del projecte, serà la líder i la cara visible del partit

gui una fusió dels anteriors i que no hi hagi quotes o una imatge de continuïta­t de les marques promotores, com ha passat en altres projectes semblants. La direcció que s’elegeix avui estarà composta per 25 persones.

Malgrat que l’any que ve hi ha unes eleccions municipals, no són l’objectiu principal de la formació, que té la vista posada al Parlament i en un projecte a mitjà i llarg termini. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain