La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos morts i divuit ferits en l’explosió d’un àtic al centre de Madrid

Els Bombers apunten a una fuita de gas com a causa de la deflagraci­ó

-

Els pitjors presagis es van complir ahir a Madrid quan, després de cinc hores difícils de rescat, els cossos dels dos operaris desaparegu­ts després de l’explosió d’un habitatge a la confluènci­a dels carrers General Pardiñas i Ayala van ser localitzat­s sense vida pels Bombers sota “diversos metres de runa massissa i mur de maó”.

Es tracta de dos joves de 21 i 26 anys, de nacionalit­at espanyola i hondurenya, que es trobaven fent tasques com a lampistes a la tercera planta de l’immoble sinistrat i a qui la deflagraci­ó els va sorprendre al soterrani, on havien baixat per revisar les claus de pas després de percebre una forta olor de gas.

Però el malson va començar passades les 13 hores. “Primer es va escoltar un gran terrabasta­ll i, de cop i volta, tot estava envoltat d’un espès núvol de pols. Semblava l’escenari d’una guerra, alguns fins i tot pensaven que havia esclatat una bomba”, van coincidir a assenyalar els veïns.

Sense confirmaci­ó oficial, les primeres informacio­ns apunten a una fuita de gas com a causa probable de l’explosió en un dels àtics de la quarta planta. Un esclat que va sacsejar diverses illes del districte de Salamanca i que va provocar dues morts, divuit persones ferides, dos immobles desallotja­ts i importants destrosses materials al mobiliari urbà i als cotxes aparcats a la zona.

Els ferits, tots lleus tret d’un home de 84 anys amb politrauma­tismes que va sortir disparat del seu habitatge i que va caure al pati de l’immoble, van ser atesos inicialmen­t en un hospital de campanya muntat pels Serveis d’Emergència del Samur-Protecció Civil. I només quatre van haver de ser

Els veïns dels edificis limítrofs van ser desallotja­ts a causa del possible risc d’ensorramen­t

traslladat­s a centres hospitalar­is, entre ells una dona embarassad­a que va ser donada d’alta després de passar diverses hores en observació.

Segons va declarar el cap del Cos de Bombers de Madrid,

Rafael Ferrándiz, la intensitat de l’explosió va danyar seriosamen­t l’estructura de l’immoble i va fer “molt complicade­s” les tasques de rescat per l’evident risc d’ensorramen­t. De fet, quatre veïns van quedar atrapats als seus domicilis i van haver de ser rescatats mitjançant l’escala dels vehicles d’emergència.

Al costat de l’edifici sinistrat s’ubiquen dues escoles, els centres Nuestra Señora de Loreto i Inmaculada Concepción. Tot i el desconcert inicial, afegit a la preocupaci­ó dels pares, ningú va ser evacuat si bé els sanitaris desplaçats fins allà van atendre alguns alumnes per petits talls causats pels vidres caiguts al pati, així com per “crisi d’ansietat”.

Al tancament d’aquesta edició, els Bombers de l’Ajuntament continuave­n treballant per apuntalar la zona i retirar la runa. Tots dos edificis limítrofs han estat desallotja­ts per precaució i els veïns han estat derivats a diversos hotels de la capital “fins que s’elimini qualsevol risc d’ensorramen­t de les estructure­s”. ●

 ?? RODRIGO JIMÉNEZ / E E ?? Diversos veïns van ser rescatats per la finestra a causa dels greus danys estructura­ls
RODRIGO JIMÉNEZ / E E Diversos veïns van ser rescatats per la finestra a causa dels greus danys estructura­ls

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain