La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detingut un jove per matar-ne un altre en una baralla a Pineda de Mar

-

Un jove de 18 anys va ser detingut ahir a Pineda de Mar (Maresme) com a autor material de la punyalada que dijous a la tarda va acabar amb la vida d’un altre adolescent, veí de Salt (Gironès). Tots dos joves, d’origen subsaharià, es van enfrontar en una baralla multitudin­ària que responia a una confrontac­ió que havien tingut la setmana anterior a la població gironina.

Dijous, poc després de les 20 hores, un nombrós grup de joves subsaharia­ns s’enfrontava a un altre del mateix origen a la zona de Can Jalpí, al carrer Ramon Muntaner, al costat de l’escola Jaume I. Segons els testimonis, en la baralla hi van participar unes quinze persones, alguna d’elles amb la cara tapada amb passamunta­nyes i armades amb bastons, navalles i fins i tot una pistola elèctrica Taser. Segons fonts pròximes a la investigac­ió, la baralla responia a una altra confrontac­ió que havia tingut lloc fa una setmana a Salt.

Al voltant de les 20.30 hores, els serveis d’emergèncie­s rebien una trucada que alertava que un jove estava estirat en ple carrer, ferit de gravetat a causa d’una punyalada al pit. El SEM va atendre la víctima però no va poder fer res per salvar-li la vida i va morir al cap de pocs minuts. Els Mossos van començar a buscar tres dels joves que havien intervingu­t directamen­t en la batussa, un dels quals va resultar ser l’autor material de la punyalada mortal, que va ser detingut hores després a Pineda.

Les mateixes fonts apunten que la policia extremarà la vigilància sobre tots dos grups en vista del temor que puguin repetir-se els enfrontame­nts. Amics de la víctima van anunciar revenja a través de les xarxes socials, de manera que els Mossos treballen per evitar que totes dues bandes tornin a trobar-se. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain