La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’obra ‘#Puertas abiertas’, d’Emma Riverola, s’estrena a Nova York

Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub el Hilali dialoguen contra els prejudicis

- Rova York. correspons­al

El Repertorio Español és un d’aquests teatres que la gent del sector qualifica de “bombonera”. Petit però amb encís.

Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub el Hilali estan encantats sobre l’escenari, on divendres van estrenar a Nova York l’obra #Puertas abiertas, text amb què l’autora Emma Riverola va debutar en això de la faràndula. “No m’havia plantejat mai escriure una obra de teatre”, respon per telèfon des de Barcelona.

Riverola, de 56 anys, escriu des del 2010 un article diari de dilluns a divendres a El Periódico. El 15 de novembre del 2015 en va publicar un de titulat #portesouve­rtes, on va reflexiona­r sobre aquest hashtag que va circular per Twitter a París després dels atemptats del Bataclan. La ciutat es va bloquejar, presa per la policia. Molts parisencs es van veure atrapats perquè no podien tornar a casa. Aquella iniciativa solidària va consistir a obrir les portes de cases a la zona afectada i oferir allotjamen­t als que no sabien on anar.

“Tan simple i tan immens”, va escriure llavors Riverola. “S’havia de tenir molt valor per obrir les portes de casa aquella nit. Per conjurar el dolor i la por i no parapetar-se rere la barricada de l’egoisme”, va afegir.

Tenia ganes d’aprofundir-hi. Autora de diverses novel·les, va detectar que en aquest hashtag hi havia alguna cosa més.

Malgrat que tenia un altre llibre entre mans, va entendre que havia d’aparcar-lo i treure’s de sobre aquella altra història o no podria fer res més. “Veia una obra de teatre, i m’hi vaig llançar”. La seva Julie (Guillén Cuervo), una dona de mitjana edat, acull en Faruk (Ayoub el Hilali), un jove àrab. La seva relació és un intercanvi de mentides provocades per la por, però no només cap al terrorisme islàmic. Hi ha un altre

 ?? FRANCESC neIBOr. ?? Ayoub el Hilali i Cayetana Guillén Cuervo a Nova York
FRANCESC neIBOr. Ayoub el Hilali i Cayetana Guillén Cuervo a Nova York

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain