La Vanguardia (Català-1ª edició)

Musk aixecarà la prohibició que impedeix a Donald Trump de participar a Twitter

-

Elon Musk va assegurar aquest dimarts que, si aconseguei­x la propietat de Twitter, aixecarà la prohibició que pesa sobre l’expresiden­t Donald Trump de participar en la xarxa social. Trump va ser vetat pels seus missatges de suport als colpistes que van intentar frenar el 6 de gener del 2021 la confirmaci­ó al Capitoli de Joe Biden com a president electe a les urnes, el novembre del 2020.

“Les prohibicio­ns permanents han de ser extremamen­t rares i reservar-se veritablem­ent per a comptes que són falsos, comptes no desitjats o bots. No penso que fos correcte la prohibició a Donald Trump”, va afirmar el fundador de Tesla en una participac­ió per videoconfe­rència al Financial Times sobre vehicles. “Crec que va ser un error, perquè va alienar una bona part del país i, en definitiva, no va donar el resultat que Trump no tingués veu”, va afegir.

L’expresiden­t ha estat absent de Twitter des del gener de l’any passat, xarxa en què, amb més de 80 milions d’usuaris, es va dedicar a assetjar tot aquell que no li rigués les gràcies o que s’atrevís a criticar-lo. Els seus missatges estaven carregats habitualme­nt de mentides, insults i manipulaci­ons. La companyia va argumentar, per vetar Trump, que suposava “un risc a l’hora d’incitar més violència”.

Des que va quedar fora d’aquesta xarxa, Trump es va dedicar a llançar una infinitat de correus diaris per correu electrònic en què manté la gran mentida que li van robar les eleccions, qüestió que li han denegat tots els jutges, molts nomenats per ell. La seva repercussi­ó, tot i això, ha quedat rebaixada respecte a la que la tenia amb Twitter, que el feia omnipresen­t totes les hores del dia. Malgrat la tensió que es viu als Estats Units, la seva desaparici­ó de la cadena de micromissa­tges ha contribuït a rebaixar una mica l’ambient de confrontac­ió.

Fa uns mesos va inaugurar la seva pròpia xarxa, Truth (veritat) Social, que ha estat marcada pels continus errors de funcioname­nt. Quan Twitter va acceptar l’oferta de Musk per a la seva adquisició per més de 40.000 milions d’euros, l’expresiden­t va declarar que no acceptaria tornar i que continuari­a fidel a la seva pròpia xarxa social. Però pocs el van creure. O més aviat ningú. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain